Levende communicatie van XSAGA tijdens ZuiderzeelichtLevende communicatie van XSAGA tijdens Zuiderzeelicht
Back Back Nieuws

Levende communicatie van XSAGA tijdens Zuiderzeelicht

07 januari 2020

Na het grote succes van voorgaande jaren heeft deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaatsgevonden. Het spannende verhaal 'De Scheepskapitein van Enkhuizen' is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld.

Licht, beeld en geluid

Opnieuw konden bezoekers zich laten verwonderen door een vertelling die via licht, beeld en geluid tot leven werd gebracht. Al wandelend door de sfeervolle donkere straatjes van het buitenmuseum beleefden bezoekers het verhaal van Zuiderzeelicht. Een spannend sprookje over inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid én over de strijd tussen goed en kwaad. Met de Halve Maen, het 17e -eeuwse replica schip, als decorstuk.

XSAGA

Een mooi initiatief van het Zuiderzeemuseum én het begin van een rijke traditie! Het museum ziet en grijpt haar kans om sagen en legenden op een bijzondere manier te verklanken. Inhoudelijk, technisch en artistiek een hoogstaande productie van XSAGA. Een prachtig voorbeeld van levende communicatie, waarvoor vele duizenden bezoekers ieder jaar weer in de rij staan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!