Back Back Column

Leuk behangetje nodig? Even Leontine Hamer bellen

19 april 2007

Op weg naar de aankoop van mijn bestelde Canon USM-objectief (Paul, ik heb ‘m… kicken!) kom ik Leontine Hamer tegen. De oud-branchegenote, want ze had ooit een organisatiebureau Highspots die ze overdeed of verkocht aan Ine van Burgsteden, zit helemaal in de styling en inrichting van winkels en ruimtes, ook feestruimtes… haar grote passie: behang.

Leontine heeft een prachtig boek gemaakt (in een oplage van 2000 en een prijs van € 59,-) over behang, echt mooi behang, behang met prachtige prints, inderdaad zelf bedacht, ontworpen en uitgevoerd. Ze laat me in de koopgoot van Nijmegen, de Marikenstraat, een etalage zien met als decor een groot stuk behang van haar hand. “Is misschien wel leuk voor de hotellerie om eens in dat boek van mij te kijken.”

Leontine is een zelfstandig ondernemer die ik zeer bewonder, want behalve ondernemen draait ze ook in d’r eentje een huishouden met drie kinderen, en elke keer als ik haar tegenkom in de stad, op straat of bij stamcafé Trianon heeft ze weer iets nieuws waar ze zich volledig op heeft gestort.

Met haar eigen bedrijf RedOrange (“ik ben mijn website aan het vernieuwen, ja nog steeds”) was ze de vorige keer dat ik haar (bij Trianon) tegenkwam bezig met een productlijn met de naam BlackTrash, waarbij ze allerlei tweedehands interieurartikelen van rommelmarkten opkocht, zwart opspoot en verkocht met een verhaal: de opbrengst was bestemd om (ik geloof) arme Afrikaanse weeskinderen een betere toekomst te kunnen geven door met dat geld een project op te zetten, of zoiets.

De naam van het product BlackTrash sloeg op het zwart overgespoten tweedehands product dat een nieuwe kans kreeg en tegelijk op degene waar de opbrengst voor was bedoeld. Nu ik dit zo opschrijf lijkt het niet erg sympathiek om die kinderen black trash te noemen. Maar ik ken Leontine een beetje, dat bedoelde ze vast niet zo…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!