Back Back Nieuws

Letters leren tekenen in Koetshuis de Haar

07 september 2015
Een twaalftal cursisten volgde de workshop 'handlettering op krijtbord' bij Koetshuis de Haar. Ellen van der Horst van Koetshuis de Haar en Fort aan de Klop vertelt: 'Toen ik las over de workshop dacht ik direct, dit is iets voor ons. Wij verwelkomen onze zakelijke of bruiloftsgasten graag met een persoonlijk welkomstbord. Maar ook als er meerdere events op één dag plaatsvinden is een routeverwijzing met een krijtbord praktisch.'

Krijtbordkunde
Het is nog een hele kunst om netjes op een krijtbord te schrijven. Tijdens de workshop die gegeven wordt door Viktor van Chalkboard ga je weer terug in de schoolbanken. Je leert eigenlijk weer opnieuw schrijven, of zoals Viktor zegt: 'Ik leer je om letters te tekenen.' Naast het mooi leren schrijven op papier en krijtbord kregen de deelnemers ook praktische tips over materiaalgebruik. Welke stiften zijn waterbestendig en hoe maak je een krijtbord nou goed schoon?

Inspirerend
Peter Dijkman, bedrijfsleider van Fort aan de Klop: 'Ik vond het een zeer leerzame en inspiratievolle dag en zie een enorme meerwaarde in een mooi beschreven krijtbord. Voorheen werden deze borden nog 'even snel beschreven' en kreeg het niet de volle aandacht. Jammer, want het is toch de eerste indruk die bezoekers op je locatie opdoen. Als je ziet dat er aan zo'n bord aandacht is geschonken dan geeft dat vertrouwen voor het verdere verloop en straalt het professionaliteit en kwaliteit uit.'

Johan Jacobs, Koetshuis de Haar: 'Ik had niet gedacht dat ik zo mooi kon schrijven en kan eigenlijk niet wachten om onze huidige 'menukrijtborden' schoon te maken en opnieuw te beschrijven met strakke duidelijke cijfers en letters'.

Toekomstige workshops
De workshop, een initiatief van Linda op Locatie en Just Marie, wordt dit jaar nog 1 keer gegeven en wel op 10 november 2015 bij Kameryck maar ook voor 2016 hebben ze Viktor al vastgelegd, want hij is een veelgevraagd 'artiest'. Meer informatie en inschrijven: lindaoplocatie.nl/handlettering-op-krijtbord.

Op de foto: Johan Jacobs en Peter Dijkman

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!