Back Back Nieuws

Letterlijk in het diepe duiken tijdens een Efteling event

07 juli 2015
De Efteling in Kaatsheuvel is sinds 1 juli officieel een attractie rijker. Dive coaster Baron 1898 is de zesde achtbaan in het park. Baron 1898 is speciaal voor echte durfals en is een aanvulling op je evenement. Gasten van een (zakelijk) evenement in de Efteling trotseren een vrije val van 37,5 meter en maken zo letterlijk een sprong in het diepe. Dit maakt dat Baron 1898, zoals veel attracties in de Efteling, goed te combineren is met een zakelijke of feestelijke bijeenkomst. Speciaal voor evenementen in het park kan Baron 1898, buiten openingstijd, exclusief worden ingezet voor de zakelijke thrill seeker.

Baron 1898
In de nieuwe dive coaster Baron 1898 verplaatsen (zakelijke) gasten van de Efteling zich een dag in het leven van een stoere mijnarbeider. Het rijk gethematiseerde verhaal over de geschiedenis van de mijnbouw speelt zich zowel binnen als buiten de attractie af. In de achtbaan duiken bezoekers met een onheilspellende vrije val van 37,5 meter een mijnschacht in om daarna de zoektocht naar goud voort te zetten in een bloedstollende rit van meer dan 90 kilometer per uur.

Baron 1898 is de negende dive coaster in de wereld, daarmee heeft de Efteling er een onderscheidende attractie bij. In slechts tien maanden tijd werd de 18 miljoen euro kostende achtbaan gerealiseerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!