Back Back Achter de schermen

Leren van Yab Yum

19 juli 2010

Het verlenen van commissies. Alle bureaus, toeleveranciers en brancheorganisaties doen er aan mee. We kunnen de komende tijd gaan kijken of onze 'oo zo mooie branche' echt zo liberaal is en “buiten de kaders” en “kop boven het maaiveld” en “voorop willen lopen” (voorgaande projecteren we in grote mate op onze opdrachtgevers) in één van de weinige echte probleemgebieden die we nog hebben.

PIEP- commissies
Als we nu per direct stoppen met commissies verlenen dan kan het gebeuren dat:

1.    We onze producten/diensten kunnen aanbieden voor een betere prijs
2.    We onze klanten meer kunnen bieden voor dezelfde prijs
3.    Misschien kunnen de Zuidelijken beter gaan concurreren met België
4.    Geen onderling gezeur meer hebben, over wie waar recht op heeft
5.    De kleinere ondernemers geen commissie achterstanden meer hebben ten opzichte van de grote
6.    Dat kwaliteit, toepasbaarheid en gedegen ondernemerschap doorslaggevend is en niet meer hoge commissie-uitkering

De tijden zijn gekeerd, dit kan echt niet meer mijn branchevrienden. Wij die claimen zo vooruitstrevend te zijn. Laten we het als volgt gaan doen:

1.    Leveranciers overleg met elkaar binnen jullie branche organisaties over commissieloze leveringen. Als geen tent, cateraar, artiest etc. etc. meer in te kopen is met commissie dan volgt de volgende branchevereniging met gepaste spoed.

2.    Het zou toch wat zijn als bv. CLC-Vecta hier in voorop ging lopen!!! Niet meer Borsato boeken voor een fortuin (waar je ongeveer overbruggingskrediet bij de bank voor moet aanvragen) voor een paar honderd euro commissie. (resultaat is dat prijzen additioneel worden opgedreven)

3.    We gaan geld vragen voor het geen wat we doen. Ideeën nodig? Kortom uren verzetten, ja we calculeren altijd te weinig (bewust of onbewust), geld vragen voor creatieve concepten (een goed idee mag heel wat kosten), declareer kantoorbenodigdheden en liters benzine etc.

Zou dit het begin kunnen zijn van online prijspublicaties voor iedereen???
Ik wacht de reacties van CLC-Vecta, Het Erkende Congresbedrijf, HSMAI, ICCA, IDEA, Horeca Nederland, MPI, TVD, Nederlands Congresbureau etc. met alle liefde af…

Boekentip van de week (je verwacht deze vast niet!):
[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Theo Heuft, Yab Yum (betaalde zich scheel aan commissies aan taxichauffeurs, vocht er tegen en verloor door een verdeelde branche)

Maak een mooie dag…

Otto Ph. Seibert jr.

P.s. heb vandaag zwaar m’n best moeten doen om niet de woorden crisis en recessie te gebruiken, misschien moeten we dat allemaal eens gaan proberen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!