Back Back Nieuws

LeisureKing: nieuw merk biedt gratis online reserveringssysteem

10 februari 2015
In de evenementenbranche is een nieuwe speler actief, die een gratis online service aanbiedt, waarbij er gemakkelijk reserveringen online gemaakt kunnen worden: leisureking.eu. Dit kosteloze systeem zorgt ervoor dat verhuurbedrijven van bijvoorbeeld sloepjes, fietsen, scooters en andere activiteiten straks hun diensten online kunnen aanbieden en de klant online reserveert en betaalt.

Dit laatste is natuurlijk al jaren een stijgende trend in de verblijfstoerisme, maar zal straks ook in de branche van bedrijfsuitjes een must zijn. Op dit moment biedt 13% van de bedrijven een online reservering en betaalmodule op hun website aan. Deze bedrijven anticiperen op de hoge vlucht die de mobiele betaalmogelijkheden dit jaar gaan nemen.
Voor de bedrijven die dit nog niet hebben, biedt LeisureKing de oplossing. 'LeisureKing is ontstaan uit de branche en weet dus wat er leeft en hoe complex verhuuractiviteiten zijn vast te leggen', vertelt Ernest van Veldhuizen, accountmanager van de nieuwe speler. 'LeisureKing heeft dit slim ondervangen: de gebruiker bepaalt zelf voor hoelang hij bepaalde activiteiten wil verhuren.'

LeisureKing ontstaan uit vraag uit de markt
Ernest van Veldhuizen: 'We zijn in 2009 begonnen met het ontwikkelen van een reserveringspakket door en voor de leisure en vrijetijdsmarkt. Dat was naar aanleiding van vragen van verhuurbedrijven. Een bedrijf dat fietsen verhuurde vroeg of wij een systeem konden bouwen waarbij de fietsen online gehuurd konden worden. Per dagdeel, voor meerdere dagen, in combinatie met een picknick en andere arrangementen. Vervolgens kwam er een bedrijf dat strandactiviteiten organiseerde, een bedrijf dat scooters verhuurde. De vraag bleef komen. Daarop hebben we LeisureKing opgericht: een waterdicht systeem die iedereen gratis mag gebruiken. Zo kan ieder bedrijf dat activiteiten organiseert of verhuurt gemakkelijk en overzichtelijk alles afhandelen. Ondertussen kan de bezoeker op zijn website de activiteit online reserveren en betalen. Alles inéén en gratis. LeisureKing speelt slim in op de toename van particulieren, die steeds makkelijker online boeken. Ook de komst van online betalen via de mobiel en tablet zal snel toenemen, waardoor gebruikers van LeisureKing een enorme voorsprong hebben op de concurrent. We verwachten nog dit jaar de 100ste gebruiker van LeisureKing te verwelkomen!'

Op de hoogte blijven van LeisureKing? Kijk op leisureking.eu of bezoek komende donderdag de stand tijdens de beurs EvenementContact in Taets te Zaandam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!