Back Back Nieuws

Leiderschap-congres op Film Festival Rotterdam

07 december 2006
Leiderschap in Beeld, zo heet de conferentie die op 1 februari 2007 in Concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam wordt gehouden als dé primeur van het Internationale Film Festival Rotterdam. Bureau & Zo, een marketing communicatie bureau uit
Eindhoven, is verantwoordelijk voor de totale organisatie van deze conferentie.

Deze conferentie daagt managers uit het zakenleven, de overheid en maatschappelijke organisaties uit om na te denken over belangrijke vragen rond leiderschap. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat een grootschalige conferentie over leiderschap samen met het gerenommeerde International Film Festival Rotterdam wordt georganiseerd. Beelden zeggen meer dan woorden. Daarom zal het witte doek veelvuldig als inspiratiebron worden gebruikt voor lezingen, discussiepanels en sessies.

De conferentie “leiderschap in beeld” is een initiatief van de gemeente Rotterdam, afdeling Management Development, in samenwerking met International Film Festival Rotterdam en Trainingsbureau Performatica. De gemeente heeft zich vanaf het begin sterk gemaakt voor de conferentie, die na slechts een paar weken promotie al meer dan 225 aanmeldingen telt.

Volgens het Internationaal Filmfestival staat deelnemers aan de conferentie een inspirerende dag te wachten. “We hebben een afwisselende mix van lezingen, discussiepanels en niet minder dan 10 praktische sessies. Denk aan thema’s als overtuigend presenteren, machtsdenken, verleiding, persoonlijke leiderschapsontwikkeling en vrouwelijk leiderschap, Aziatische leiderschapsstijlen, duurzaam en spiritueel leiderschap. Met daarbij de meest uiteenlopende filmfragmenten. Ontroerend, scherp en meeslepend. Aan de hand van veelal legendarische beelden brengen we succesfactoren voor leiderschap in beeld en dat mag natuurlijk geen manager aan zich voorbij laten gaan”.

Burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten opent de conferentie, gevolgd door Manfred van Doorn, filmkenner en auteur van het boek "Leiderschap. Een reis in beeld". Na de sessies is er een brede paneldiscussie onder leiding van filmjournalist René Mioch. Hij gaat in gesprek met een aantal topmanagers, waaronder Sandra den Hamer (International Film Festival Rotterdam), Liesbeth van Tongeren (Greenpeace), Philippe Raets (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Rudy Stroink (TCN Property Projects), George Möller (Robeco) en Jan-Paul van den Bosch (Randstad HR Solutions). Stuk voor stuk mensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Samen met de deelnemers praten zij over succesfactoren voor leiderschap, de X-factor voor managers en natuurlijk de hamvraag: hoe wordt u een (nog) betere leider?

Deelname aan de conferentie “Leiderschap in beeld” kost € 595,00 per persoon (excl. BTW). Dat is inclusief lunch, consumpties tijdens de pauzes en borrel. Daarbij is er het speciale Tiger-arrangement waar je individueel voor kan opgeven (en groepen vanaf 25 personen). In dat geval krijgt u een VIP-programma op maat, met een groepsdiner, een masterclass met prominenten uit de filmwereld of een bezoek aan een speciaal geselecteerde film tijdens het filmfestival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!