Leiden verslaat Berlijn en MoskouLeiden verslaat Berlijn en Moskou
Back Back Nieuws

Leiden verslaat Berlijn en Moskou

07 april 2017

Deelnemers van het tweejaarlijkse congres van de International Society of Ocular Oncology (ISOO) hebben met een overweldigende meerderheid gekozen voor Leiden als congresdestinatie. Het 20e internationale congres brengt in 2021 zo’n 350 internationale wetenschappers in Leiden samen om onderzoekservaringen uit te wisselen.

Meerderheid kiest voor Leiden

Tijdens het congres, dat afgelopen maand plaatsvond in Sydney (Australië), presenteerde congresambassadeur Prof. Martine Jager Leiden als potentiële congresdestinatie. Tegenkandidaten Berlijn en Moskou waren ook in de race. De deelnemers van het congres mochten stemmen op hun favoriete destinatie. En het eindresultaat was duidelijk: Leiden ontving ruim 65% van de stemmen, de overige 35% werd verdeeld over Berlijn en Moskou.

Samenwerken

Dat het ISOO congres voor Leiden kiest, is mede te danken aan de inzet van Prof. Martine Jager. Jager: ‘Deelnemers werden enthousiast van de inspirerende congresfilm en ons verhaal over onder andere de komst van het Singelpark.’ Jager was blij met de ondersteuning die zij in het voortraject kreeg van zowel Boerhaave Nascholing als het Leiden Convention Bureau. ‘Wij hopen deze ondersteuning ook in de aanloop naar het congres toe te mogen ontvangen want uiteindelijk doen we dit samen met de hulp van Boerhaave Nascholing, Leiden Convention Bureau en de stad Leiden’.

Burgemeester Henri Lenferink is trots dat er opnieuw een internationaal wetenschappelijk congres naar ‘zijn’ stad komt. ‘De komst van dit prestigieuze congres onderschrijft wederom de belangrijke rol die het LUMC speelt in de verschillende wetenschappelijke gebieden. Dit soort congressen zijn een onmisbaar platform om de wereld bij herhaling te laten zien welke prominente plek Leiden bekleedt’, aldus Lenferink.

Over het congres

De International Society of Ocular Oncology richt zich op het verbeteren en promoten van oculaire oncologie. Dit doet ISOO onder andere door onderzoek te stimuleren en internationale wetenschappelijke congressen te organiseren. Prof. Martine Jager zal de komende twee jaar de president zijn van de wetenschappelijke vereniging.

Vooraanstaand onderzoek

Leiden is al decennia lang het belangrijkste centrum voor de diagnostiek en behandeling van oogmelanoom (oogkanker) in Nederland. Het LUMC loopt voorop als het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar oogmelanomen. Er wordt onderzoek gedaan naar betere onderzoeksmethoden en behandelingen. Leiden staat bekend om de sterke band tussen de kliniek en het laboratorium, zeker op het gebied van de immunologie. Dit ‘translationele’ onderzoek genereert nieuwe kennis over ziekten en patiënten en leidt tot nieuwe behandelingen, ook als het gaat om oogmelanomen. Zo heeft de afdeling Oogheelkunde van het LUMC laten zien dat oogmelanomen en huidmelanomen op immunologisch gebied volstrekt anders zijn. Een belangrijk inzicht, waarop nu in Europees verband voortgebouwd wordt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!