Leiden in 2019 centrum internationale kennisuitwisseling AziëLeiden in 2019 centrum internationale kennisuitwisseling Azië
Back Back Nieuws

Leiden in 2019 centrum internationale kennisuitwisseling Azië

10 februari 2017

De Universiteit Leiden ontvangt van 16 tot en met 19 juli 2019 voor de elfde editie van de International Convention of Asia Scholars (ICAS) rond de 1500 academici uit de hele wereld in Leiden. Dat werd gisteren meegedeeld door de rector magnificus Prof. Carel Stolker tijdens de Dies natalis. Dr. Paul van der Velde, van het International Institute for Asian Studies (IIAS) aan de Universiteit van Leiden én congresambassadeur, bevestigde dat. 

Over het congres

ICAS is een initiatief van het aan de universiteit gelieerde International Institute for Asian Studies (IIAS) waar het secretariaat van ICAS eveneens is gevestigd. Het tweejaarlijkse ICAS-congres werd voor het eerst georganiseerd in 1998 in Leiden en Noordwijkerhout. Sinds de tweede bijeenkomst in Berlijn, in 2001, hebben de congressen allemaal in Azië plaatsgevonden. ICAS wordt bezocht door deelnemers uit meer dan 60 landen en heeft al meer dan 20.000 deelnemers bijeengebracht. Uitgevers en organisaties op het gebied van Azië-studies presenteren hun publicaties op de tijdens de congressen georganiseerde Asian Studies Academic Book Fair. 

IIAS

Het Leidse International Institute for Asian Studies (IIAS) is een interdisciplinair onderzoeksinstituut voor de geestes- en sociale wetenschappen. Het IIAS bevordert de internationale samenwerking op het gebied van onderzoek (Azië studies), heeft een eigen fellowship programma voor onderzoekers uit binnen- en buitenland en organiseert conferenties, seminars en workshops. Op die manier fungeert het als een wereldwijde mediator die zowel academisch als culturele en maatschappelijke instellingen in Azië en andere delen van de wereld bij elkaar brengt. Het instituut organiseerde in 1998 het eerste ICAS-congres in Leiden en is trots dat ICAS 11 opnieuw in Leiden zal plaatsvinden. Het ICAS-congres is een unieke gelegenheid voor Nederlandse Azië-deskundigen om internationale collega’s te ontmoeten en hun onderzoek te bespreken. 

The Asian Library

Leiden is een belangrijk internationaal kennisknooppunt over Azië. Wetenschappers en studenten uit de hele wereld komen naar de Universiteit Leiden om deel te nemen aan top-onderzoek en onderwijs. In september 2017 opent Universiteit Leiden de deuren van The Asian Library, een nieuwe bibliotheek om de wereldbefaamde en omvangrijke Aziatische collecties te huisvesten, wereldwijd digitaal beschikbaar te maken en te bewaren voor de komende generaties. The Asian Library zal een centrum vormen met moderne faciliteiten voor studie, onderzoek en ontmoetingen tussen iedereen met een diepgaande interesse in Azië en haar positie in de wereld.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!