Back Back Interview

Lei Willems: ‘In het echt ben ik heel aardig’

22 januari 2014

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Lei Willems van BYLEI BV.

Wie is Lei Willems? 
Ik ben van 1967, ongehuwd, geen kinderen, geen huisdieren. Geboren in Eindhoven en, na een onderbreking tijdens mijn studietijd, al jaren woonachtig in het centrum van diezelfde stad.

Wat is typisch ‘Lei Willems’?
Mijn kale kop? Nee, even zonder gekheid: ik ben iemand die altijd nieuwe dingen bedenkt en vooruit kijkt. En de combinatie met mijn tweelingbroer, die hoort ook wel bij me.

Beroep en bedrijf?
Mijn broer Lukas en ik hebben BYLEI tien jaar geleden opgericht. We hebben nu acht medewerkers en samen bedenken en organiseren we evenementen. Dat doen we net even anders dan andere bureaus. Voor ons is het essentieel dat we tot in de finesses aan de wensen van onze opdrachtgevers voldoen. Dat bereiken we onder meer door vaak met private labels te werken en veel dingen in eigen beheer te houden. Ieder detail moet kloppen en omdat we van tevoren veel tijd steken in het achterhalen van wat de klant wel én niet wil, lukt dat ook. We zijn ontzettend kritisch, ja. Ons uitgangspunt is 120 procent resultaat: ieder evenement moet 20 procent mooier en beter zijn dan de 100 procent die de klant verwacht. Wij vinden het heel belangrijk om ieders verwachtingen te overtreffen.

Waarom deze branche?
Na de hotelschool heb ik verschillende horecabedrijven gerund. In de loop der tijd bedacht ik steeds vaker marketingacties voor die bedrijven en zo ben ik eigenlijk langzamerhand hiernaartoe gegroeid. In wezen is het verschil niet zo groot: de F&B in de horeca bedenkt en creëert ook bijzondere dingen. Dat doe ik nu voor en met BYLEI.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Afgelopen jaar hebben we een drie dagen durend familiefeest voor 50 mensen georganiseerd. We hebben de gasten meegenomen en laten verbazen en genieten, met als hoogtepunt een theateruitvoering van Cirque du Soleil. Het totaalplaatje was simpelweg perfect.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Eerlijk gezegd zijn er maar weinig evenementen die ik werkelijk uniek vind. Maar als ik iets moet noemen, dan toch Cirque du Soleil. Vanwege de fascinerende finesses in het samenspel van de artiesten en ook omdat ze dingen doen waar mensen eigenlijk niet voor zijn gemaakt. Ze creëren een totaalbeleving en bezorgen je echt kippenvel.

Wat inspireert jou?
Alles! Mijn omgeving, reizen, de straat, de mensen die ik zie, ontmoetingen, de verhalen en ideeën van onze medewerkers, de dromen van onze opdrachtgevers, kunstenaars als Christiaan Lieverse. Waarom Lieverse? Omdat hij niet blijft hangen in een bepaalde techniek. Hij heeft het lef out-of-the-box te denken en te handelen. Daar houd ik van.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Er zal niet zo heel veel veranderen, vermoed ik. De branche zal wel eerlijker worden en de goede bureaus gaan steeds vaker samenwerken, zowel binnen als buiten de branche. De bangeriken en kopieerders vallen door de mand, alleen al omdat samenwerken hen angst inboezemt.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
Toevallig hadden wij vanmorgen een afspraak met Merlin Melles van Founders Carbon Network (fCN). Dat was een enorm leuk en inspirerend gesprek en met haar ga ik graag een avondje eten. Met al haar passie heeft ze in 20 jaar tijd een schitterend netwerk van leuke en invloedrijke mensen opgebouwd. Ze maakt steeds nieuwe verbindingen, ziet nieuwe kansen en is zich continu bewust van het grotere geheel. Daar kunnen wij nog veel van leren.

Wat was je grootste blunder?
Zo’n 25 jaar geleden heb ik een dessertbuffet in de brand laten vliegen, zo’n buffet met ijsfonteinen. Het bruidspaar stond me inderdaad erg raar aan te kijken.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik kijk nogal streng en mensen weten daardoor niet goed wat ze aan me hebben. Maar in het echt ben ik heel aardig.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Je kunt beter met je handen en je verstand werken dan met je ellebogen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!