Back Back Nieuws

LEGO WORLD van start in IJsselhallen Zwolle

18 oktober 2006

Morgen start in de IJsselhallen in Zwolle LEGO WORLD. Duizenden volwassen en kinderen komen massaal naar Zwolle om samen te spelen en te bouwen met LEGO steentjes. De populariteit van LEGO WORLD neemt nog steeds toe. In 2005 was het evenement totaal uitverkocht met 50.000 bezoekers. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te koop.


Het afgelopen jaar is gebleken dat de bouwwedstrijd enorm populair was bij de bezoekers.

Dit jaar wordt de oppervlakte van de bouwwedstrijden vergroot van 200 m² naar 700 m². Er zijn LEGO prijzen te winnen met individuele bouwwerken en kunstwerken gebouwd door het hele gezin.


LEGO WORLD is bij kinderen ook zeer in trek vanwege de spectaculaire optredens van populaire kidsartiesten. De muziekshows worden georganiseerd door kindertelevisiezender Jetix met een grote variatie aan artiesten. Dit jaar zijn onder andere op LEGO WORLD te gast de gebroeders Ko bekend van de hit Boten Anna en Nick & Simon van de soap gewoon Jan Smit.

 

Op 21 september is in België een begin gemaakt met de bouw van de Eiffeltoren in LEGO. De toren wordt ruim 5 meter hoog. Op LEGO WORLD gaan de bouwers verder met dit unieke project. Maandag 23 oktober wordt de laatste steen gelegd door de Deense directeur van LEGO en is de toren in volle glorie te bewonderen tot het einde van LEGO WORLD op 24 oktober.


Bezoekers kunnen tijdens LEGO WORLD helpen met het schilderen van een 25 meter lange verfwand. Als de wand klaar is, komt die in de tuin van de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle zodat deze kinderen een leuk uitzicht hebben.

Om dit grote LEGO evenement succesvol te laten verlopen, worden honderden vrijwilligers en studenten ingezet. Meer dan 200 leden van de Bouwsteen presenteren hun mooiste bouwwerken tijdens LEGO WORLD. Dagelijks zijn er zo’n 65 studenten van diverse opleidingen van Landstede actief. Zij helpen bij de vele springkussens en andere activiteiten, de opleiding haarverzorging & visagie verzorgt de Clikts-metamorfose voor de meisjes, fotografiestudenten maken een fotoreportage tijdens LEGO WORLD en de studenten opleiding drama spelen verschillende typetjes.


Verder ondersteunen de studenten van het Lyceum Uniforme Beroepen bij de survivalbaan van de Landmacht en bij de beveiliging van het evenement.


LEGO WORLD is na 6 jaar een vertrouwd dagje uit in de herfstvakantie geworden. Vanuit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België komen mensen afgereisd naar Zwolle. Reizen per trein is extra aantrekkelijk gemaakt. Het toegangskaartje voor LEGO WORLD is inclusief dagretour voor kinderen tot 16 jaar. De vele bezoekers die per trein komen, worden feestelijk onthaald op het NS station van Zwolle en ontvangen een leuk presentje. Vanaf het station rijden speciale rode LEGO WORLD-dubbeldekker naar de IJsselhallen. Ook de stad Zwolle zet zich graag in om het publiek van LEGO WORLD 2006 gastvrij te onthalen. De gemeente deelt leuke give-aways uit aan de kinderen.


Openingstijden
LEGO WORLD is geopend van donderdag 19 oktober tot en met dinsdag 24 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten (€ 14,50/kinderen tot en met 2 jaar gratis) zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en beschikbaar via de speelgoedwinkels van Intertoys en via www.legoworld.nl. Maandag 23 oktober is uitverkocht

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!