Legendarische Now&Wow Club opent deuren voor zakelijk publiekLegendarische Now&Wow Club opent deuren voor zakelijk publiek
Back Back Locaties

Legendarische Now&Wow Club opent deuren voor zakelijk publiek

08 november 2018

Vraag een willekeurige veertiger iets over Rotterdam en Club Now&Wow wordt in dezelfde adem genoemd. De roemruchte club van partygoeroe‘s Ted Langenbach en Pietra Ligura, waar beeld, geluid en karakteristieke performancekunst centraal stonden. Jarenlang was Now&Wow het onbetwiste boegbeeld van het Rotterdamse uitgaansleven en trok tal van nationale en internationale gasten. Totdat de deuren dichtgingen in 2007. Rotterdam moest het de afgelopen jaren met een groot icoon minder doen. Maar na een lang decennium is ze terug! De artistieke club heropent haar deuren voor uitgaanspubliek én zakelijke events.

Juist nu vindt Langenbach het tijd voor verandering. Hij merkte dat het uitgaansleven van Rotterdam niet meegroeide met de stad en hij zag een gat in de markt voor een nieuwe, toonaangevende club. Tijd voor een inhaalslag. Op de tiende verdieping van de historische graansilo is de evenementenlocatie Factory010 getransformeerd tot het nieuwe onderkomen van Now&Wow.

Bigger, better, bolder

De locatie werd opgesplitst in een lockerruimte, voorportaal en de zalen ‘Now’, ‘Kiss my Ass’ en ‘Disko l’Amour’. Elke zaal heeft haar eigen charme, gecombineerd met de authentieke elementen van de oude Maassilo. Wie Langenbach een beetje kent, weet dat hij grootse plannen heeft. Dit keer opent hij Now&Wow niet alleen elke week voor de clubliefhebber, ook voor zakelijke events kun je aankloppen. De drie zalen zijn elke dag van de week beschikbaar – behalve op de zaterdagclubnacht  - voor zakelijke events.

In de Now zaal is het industriële erfgoed grotendeels bewaard gebleven en wordt gecombineerd met een grote mainstage, twee barren en verhoogde zitelementen. Met een capaciteit van 1250 mensen voor een feest, is de Now zaal de grootste ruimte van de drie. Kiss My Ass is een urban ruimte met een verrijdbaar podium waar 400 mensen kunnen dansen. Er is daglicht aanwezig met een schitterend uitzicht op de skyline van Rotterdam, maar de zaal kan desgewenst ook geheel verduisterd worden. En dan misschien wel de meest knusse ruimte van Now&Wow: Disko l’Amour. Met een capaciteit van circa 150 personen, discobollen aan het plafond en rode banken met zachte kussens langs de wand, waan je je even in een Parijse nachtclub. Natuurlijk kunnen alle drie de zalen ook gekoppeld worden, waarmee een fantastische ruimte ontstaat met een capaciteit van circa 1.800 personen.

Genderneutraal

Muren en decors met primaire kleuren, de beste licht- en geluidsinstallatie van de regio en een rits stapelbedden langs de wanden – Now&Wow doet het net even allemaal wat anders. Zo ook met de toiletten. De spiksplinternieuwe toiletunits bevinden zich in een separate hang out, die geen ruimte overlaat voor de huidige genderneutrale discussie. Uiteraard is het ook mogelijk om de wanden te sluiten, zodat er wel aparte heren- en damestoiletten zijn.

Zakelijk clubben

Eerlijk toegeven: er zijn meer clubs of discotheken die hun ruimte verhuren voor een zakelijke bijeenkomst of feest. Maar niet vaak wordt de mogelijkheid geboden om een zakelijk event te organiseren tussen hilarische decors en een flinke dosis humor, fashion en kunst, prachtig gestylde gastvrouwen, bellboys en -girls en Lodewijk als 'doorbitch'. Een glamoureus platform binnen de robuuste muren van de Maassilo.

Now&Wow staat bekend om de verbindende sfeer, het uitbundige personeel en het net-een-beetje-anders-gevoel. De club kan natuurlijk als losse eventruimte gehuurd worden, maar voor wie all the way wil gaan, kan ook kiezen voor een creatieve package deal waarbij Ted Langenbach en Pietra Ligura suggesties doen voor maatwerk en zelf de styling, performance en acts verzorgen. Met of zonder Ted Langenbach die achter de draaitafel zijn favoriete vinylplaten draait. Voor een zakelijk event ervaar je bij Now&Wow het echte clubgevoel. En dat is op z’n minst bijzonder te noemen.

Door > Claire van Berkum

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!