Legendarisch evenementen-duo na 25 jaar uit elkaarLegendarisch evenementen-duo na 25 jaar uit elkaar
Back Back Nieuws

Legendarisch evenementen-duo na 25 jaar uit elkaar

12 februari 2019

Ongeveer een kwart eeuw waren ze een onafscheidelijk duo in de evenementenwereld, maar per 1 februari is daar een einde aan gekomen. Dan gaan Henk van Maanen (1964) en Hans Baggerman (1965) elk hun eigen weg.

Henk gaat zich volledig richten op de evenementenlocatie Van Nelle Fabriek die vergaderingen en evenementen faciliteert in het UNESCO-monument in Rotterdam (14 zalen, van 20 tot 5.000 personen). Hans gaat de exploitatie van het Drijvend Paviljoen en de Schiecentrale in Rotterdam op zich nemen. Tot heden zijn ze gezamenlijk directeur/aandeelhouder in dit drietal, maar dat gaan ze dus opdelen.

Het organisatiebureau Team van Maanen Live Communicatie (TVM), waarin ze ook beide directeur/aandeelhouder zijn, wordt per 1 maart beëindigd. TVM is daarmee tevens niet langer onderdeel van EventConsortium Holland (5 toonaangevende organisatiebureaus die hun krachten bundelden voor grote internationale congressen en evenementen) waarvan het in 2016 aan de basis stond.

Goede harmonie 

De splitsing gebeurt in goede harmonie. De Van Nelle Fabriek staat aan de vooravond van spectaculaire uitbreidingen, zoals de komst van een hotel , een restaurant van barbecuekoning Jord Althuizen en een fitnesscentrum. Er staat een fikse groei van het aantal zalen op de planning waarmee Van Nelle nog meer internationale congressen zal trekken. Op zijn rol binnen dit mooie complex wil Henk van Maanen zich volledig concentreren.

Voor Hans zou dit de derde transformatie in de Van Nelle Fabriek worden. Hij is oprichter van Van Nelle Fabriek Events en heeft qua evenementen nu alles in de Van Nelle Fabriek wel gezien en wil zich richten op pionieren in kleinere bijzondere locaties. Pionieren door te ondernemen vanuit de nieuwe businessagenda zoals MVO Nederland die onlangs introduceerde.

Het Drijvend Paviljoen (400 bezoekers) is een innovatieve en duurzame locatie die binnenkort naar een andere plek in de Rotterdamse Rijnhaven gaat verhuizen. De Schiecentrale (1.000 gasten) ging begin 2018 als eventlocatie open en wil weer energie gaan leveren aan bewoners en bedrijven in het nu weer snel ontwikkelende Rotterdamse Lloydkwartier.

Catering

Henk en Hans begonnen hun samenwerking in 1993 bij cateraar Frans Kuil. Daar stonden ze aan de wieg van Frans Kuil Invitation, dat het werkterrein van catering verbreedde naar de complete verzorging van een evenement. In 2000 begon Hans met de exploitatie van de Van Nelle Fabriek, die in die periode 1997-2003 werd herontwikkeld van een leegstaande koffie-, thee- en tabakfabriek naar een bedrijvencomplex van 50.000 m2 met bedrijfsruimtes, kantoren en 10.000 m2 verhuurbare ruimte voor events. Henk sloot zich in 2002 aan.

Fotocredits > Rogier Bos

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!