Back Back Nieuws

Landgoed de Wilmersberg nominatie leerbedrijf van het jaar 2007

22 december 2006
Landgoed de Wilmersberg in De Lutte doet mee aan de verkiezing van het beste leerbedrijf van het jaar 2007 en is daarvoor opnieuw genomineerd. Slechts drie van de 8000 Nederlandse horecabedrijven zijn hiervoor geselecteerd. Landgoed de Wilmersberg valt deze eer twee jaren achtereen te beurt en dat is nog niet eerder voorgekomen.
Het doel van de verkiezing is het benadrukken van de waarde die leerbedrijven hebben voor de Horeca en voor het werkend leren.

Een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de werkgevers- en werknemersorganisaties, het Horecabranche Instituut, de winnaars van de afgelopen twee jaren en Kenwerk (voorheen LOBHTV) kiest het beste leerbedrijf 2007. Ze hanteert daarbij de volgende criteria: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten en de opleidingsresultaten.

De genomineerde leerbedrijven, die in de finale strijden, hebben 12 december jongsteden een mondelinge toelichting gegeven op visie, benadering en werkwijze. De bekendmaking van de winnaar vindt op 11 januari 2007 plaats tijdens de Nationale Horecamanifestatie op de Horecava in Amsterdam RAI.

“De verkiezing wordt een spannende dag voor ons. Wij zijn enorm trots dat we voor de tweede keer in de finale staan en in ieder geval bij de beste drie van Nederland behoren. Hiermee wordt erkend, dat wij met behulp van onze leermeesters en de kwaliteitscommissie een erg hoog niveau op gebied van opleiding en training bereiken”, aldus directeur
Jan Hein Bartels van Landgoed de Wilmersberg.

“We begeleiden per jaar 3 leerlingen en een zestal stagiaires. Alles gebeurt met een goed onderbouwd leerplan en vooral persoonlijke aandacht. Een team van maar liefst 15 leermeesters staat in ons bedrijf garant voor de hoge opleidingskwaliteit”.

Landgoed de Wilmersberg, ligt buitengewoon fraai op de uitlopers van de Twentse heuvelrug. Dit voormalige domicilie van een Twentse textielfamilie is heden ten dage een karakteristiek hotel-restaurant, conferentie- en beautycentrum. Een gastvrije, rustgevende oase in het groen voor zowel zakelijke als particuliere gasten. Sinds 2000 is Landgoed de Wilmersberg een Bilderberg Alliantiepartner.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!