Landgoed De Wilmersberg in de Top 10 Landgoed De Wilmersberg in de Top 10
Back Back Nieuws

Landgoed De Wilmersberg in de Top 10

24 augustus 2020

Deze week werd bekend dat Landgoed De Wilmersberg in De Lutte op nummer 9 staat in de top 10 van beste hotels van Nederland op reizigersplatform Tripadvisor. Daarmee behoort het hotel, in eigendom van Agfra Holding B.V., tot de 1% van beste hotels van de wereld. Ook is De Wilmersberg het enige hotel buiten de Nederlandse grote steden met een notering in deze top 10.

Fijnste hotel buiten de grote stad

Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft over De Wilmersberg: ‘Vanaf het moment dat wij bijna 10 jaar geleden van Amsterdam naar Twente verhuisden om leiding te gaan geven aan De Wilmersberg, was het onze ambitie om het fijnste hotel van Nederland buiten de grote stad te worden. In 2017 behaalden we al de finale van de Dutch Hotel Award. Deze top 10 notering echter, is de directe waardering die onze gasten aan hun verblijf in ons hotel hebben gegeven. Beter dan dat kunnen we ons niet voorstellen. Bovendien staan we niet tussen de minste hotels!’

Twentse landschap

De Wilmersberg is het voormalige buitenverblijf van de Twentse textielfamilie J.B. Blijdenstein, die de villa bijna 100 jaar geleden liet bouwen. De ligging van het hotel op 14 hectare landgoed is uniek. ‘Zeker na de coronaperiode, waarin wij 8 weken gesloten waren, gaan er meer Nederlanders dan ooit op vakantie in eigen land. Veel gasten die wij nu ontvangen, zijn niet eerder in Twente geweest. Als ze bij ons op het terras zitten en over het prachtige coulisselandschap met de grazende koeien uitkijken, wanen ze zich in Toscane of Zuid-Frankrijk. Wat dat betreft zijn de randvoorwaarden van de ligging in het Twentse landschap uitstekend’, aldus Githa.

Green Key Goud

De Wilmersberg neemt haar verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 als één van de weinige zelfstandige hotels in Twente in het bezit van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!