Landgoed de Salentein: de locatie waar je je thuis voeltLandgoed de Salentein: de locatie waar je je thuis voelt
Back Back Locaties

Landgoed de Salentein: de locatie waar je je thuis voelt

01 november 2019

Ben je op zoek naar een centraal gelegen locatie voor je event of meeting, dan is Landgoed de Salentein in Nijkerk een absolute aanrader. Wanneer je binnenstapt in het klassieke landhuis snap je waarom. Hoe Nederlands het er ook uitziet, het ademt er Argentinië. Het landgoed biedt als enige landgoed in Nederland een internationaal gastronomisch concept; er wordt wijn geschonken van eigen Argentijnse wijngaarden en het rundvlees komt ook van eigen veeteelt aldaar. Het geeft je vergaderingen en events net even wat extra’s.

Landgoed de Salentein heeft al veel bestemmingen gekend. Wat in de 16e eeuw als boerderij begon, groeide in enkele eeuwen uit tot een groot landhuis met bijgebouwen en landerijen waar meerdere adellijke families hebben gewoond. 

  • Ayda Salon
    Ayda Salon
  • De bibliotheek
    De bibliotheek
  • De centrale woonkeuken
    De centrale woonkeuken
  • Landgoed de Salentein: de locatie waar je je thuis voelt

Nadat het vanaf 1965 dienstdeed als kindertehuis, kwam hier het hoofdkantoor van Pon Holdings. In 2009 verbouwde familie Pon het hele landgoed tot evenementenlocatie. De liefde voor en de band die de eigenaren voelen met Argentinië wordt overal tot in de puntjes doorgevoerd.

Huis de Salentein

Wanneer je bij het statige landhuis, oftewel Huis de Salentein, binnenkomt, maakt het meteen veel indruk. De warme inrichting met de paneeldeuren, houten vloeren, de zachte kleden en smaakvolle kleuren komt door het vele daglicht helemaal tot haar recht. De verse bloemen en brandende kaarsen - die je in elke ruimte terugziet - zorgen voor een huiselijke sfeer. De levendige, Argentijnse schilderijen doen daar nog een schepje bovenop. 

Ook de klassieke details kunnen je niet ontgaan. Een marmeren wasbakje (dat nu regelmatig dienstdoet als ijskoeler), klassieke ornamenten, de (echt mooie!) bewerkte, houten trap bijvoorbeeld verraden het eeuwenlange gebruik van het landhuis door adellijke families.

Er is hier altijd wel een comfortabele ruimte die aansluit bij jouw wensen

Complete verzorging op maat

Je kan op het landgoed terecht voor een meeting van 4 personen tot een event voor 200 man. Een vergadering, presentatie, training, congres of diner, alles is mogelijk. Er is altijd wel een ruimte die passend is en een arrangement dat aansluit bij jouw wensen. Maak je ook geen zorgen over de technische faciliteiten. Beamers, lcd-schermen, wifi: overal is aan gedacht en alles werkt. 

Elke ruimte een eigen sfeer

De vele kamers in Huis de Salentein, hebben ieder hun eigen sfeer. Beneden bijvoorbeeld vind je drie locaties die elk net even anders zijn. Zo heeft iedere locatie zijn eigen kleur en meubilair. Deze locaties zijn zowel separaat te gebruiken als in combinatie: handig voor bijvoorbeeld verschillende werkgroepen of een break-outsessie. Voor een overleg of vergadering is de Stijlkamer (tot 16 personen), met de lange, elegante, houten vergadertafel en open haard, favoriet. Kom je voor een vergadering met een kleine groep, dan is de knusse Zijkamer (tot 6 personen) erg geschikt. Naast de eigen haard, maken het fraaie kleed en de subtiele versierselen deze ruimte extra intiem. Wil je graag met een groep tot 40 personen één ruimte gebruiken, dan kan je kiezen voor de grootste locatie in Huis de Salentein: het Prentenkabinet.

Karakteristieke, stijlvolle locaties en zalen

Op de eerste verdieping staan ook weer drie ruimtes met elkaar in verbinding. Hier heeft elke ruimte duidelijk zijn eigen thema. In de stoere Herenkamer bijvoorbeeld springen enkele opvallende polo-attributen eruit, een van de meest populaire sporten in Argentinië. De ongedwongen sfeer en de grote, leren tafel samen met de pantry maken deze ruimte geschikt voor bijvoorbeeld een vergadering of overleg (tot 10 personen). Via de - ook te gebruiken - tussenkamer kom je in Alyda-salon, een gemoedelijke ‘huiskamer’ met warme, diepe kleuren. Deze oude torenkamer is weer erg geschikt als brainstormruimte. Op de eerste etage vind je ook de huiselijk ingerichte bibliotheek, met zelfs technische voorzieningen voor een eventuele internationale conference call.

Ook voor grotere groepen

Met grotere groepen kan je terecht in de ruimtes net naast het landhuis, zoals in San Pablo, het voormalige koetshuis (tot 70 personen). Ook hier heb je alle moderne faciliteiten tot je beschikking voor uiteenlopende doeleinden, zoals zakelijke bijeenkomsten, recepties, borrels en diners. Voor een presentatie, beurs of bedrijfsfeest is de Callia Lounge (tot 200 personen) bijzonder geschikt. Deze cirkelvormige ruimte - voorheen de oude Dorsmolen - geeft je bijeenkomst door het rieten dak, de oude houten balken en de houten vloer vanzelf een behaaglijke sfeer.

Eigen rundvlees en wijnen: een streling voor de tong

Gastronomie op z’n Argentijns

Als het om gemoedelijkheid gaat, kan je naar het ‘hart’ van Huis de Salentein: de centrale woonkeuken. Net als vroeger, is dit de plek voor een informeel moment. Een culinaire lunch, walking dinner, of bijvoorbeeld een wijnproeverij: alles is mogelijk. Bij lekker weer kan je natuurlijk ook neerstrijken op het aangrenzende terras met uitzicht op het bos: een prima plek voor een ontspannende borrel of diner. Het rundvlees van eigen vee wordt zelfs ter plekke voor je klaargemaakt op de speciale Argentijnse BBQ; de parilla. Ook bevinden zich op het landgoed twee uitstekende restaurants. Neem de tijd om te genieten van het malse rundvlees en de smaakvolle wijnen van de eigen bodega’s in Argentinië. Een absolute aanrader!

Betrokkenheid

Kortom: op Landgoed De Salentein gaan ‘zakelijk’ en ‘genieten’ harmonieus samen. Alles is mogelijk, ook als het gaat om de invulling van evenementen en de catering. Neem gerust contact op, er wordt graag met je meegedacht om ervoor te zorgen dat je event of meeting zo comfortabel mogelijk verloopt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!