Back Back Nieuws

Landgoed de Rosep behaalt Gouden Green Key

01 maart 2012
Afgelopen week behaalde Landgoed de Rosep het gouden certificaat van Green Key. Na een grondige inspectie door de inspecteurs van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, is dit certificaat toegekend. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

Vrijwillige inzet van ondernemer

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, MVO, met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

 

Duurzaam imago

De Green Key is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel.

 

Internationaal

Wereldwijd zijn er ruim 1200 bedrijven in 18 landen aangesloten bij het internationale keurmerk Green Key. In Nederland is in oktober 2011 de 471e accommodatie gecertificeerd. De Green Key wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De keuringen worden uitgevoerd door externe keurmeesters.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!