Landelijke Logistiekdag in 2022 naar ZwolleLandelijke Logistiekdag in 2022 naar Zwolle
Back Back Nieuws

Landelijke Logistiekdag in 2022 naar Zwolle

03 mei 2021

In maart 2022 vindt de landelijke Logistiekdag plaats in Zwolle. Het congres werd dit jaar online gehouden en vond het jaar daarvoor plaats in Arnhem. Regio Zwolle groeit uit tot de vierde economische topregio van Nederland. Met de komst van het congres naar Zwolle wordt de belangrijke logistieke ligging van Regio Zwolle binnen Nederland bevestigd, dat beaamt ook Jeroen van den Ende, Managing Director van Port of Zwolle: ‘We moeten als Port of Zwolle een goede voedingsbodem creëren voor bestaande en potentiële bedrijven.’

Logistiekdag

Op dit logistieke congres komen landelijke spelers bijeen die het logistieke speelveld veranderen op het gebied van verduurzaming, mensen en digitalisering. Toonaangevende sprekers uit de logistieke branche gaan in op duurzame ketensamenwerkingen en een weerbare supply chain.

Gezamenlijke lobby en ambassadeurs Regio Zwolle

Dat dit congres naar Zwolle komt is niet voor niets: de ambitie van Regio Zwolle om vierde economische topregio van Nederland te worden, vraagt om een sterke logistieke sector. De regio beschikt hier al over, maar zoekt constant naar manieren om dit verder te versterken. De komst van dit landelijke congres onderstreept dat. Door middel van een samenwerking tussen Port of Zwolle, Oost NL en MarketingOost wordt gekeken naar passende congressen om het imago van de regio als logistieke hub uit te dragen en verder te versterken.

Port of Zwolle: sterk vestigingsklimaat voor logistieke ondernemers

Port of Zwolle is het logistieke knooppunt van Noordoost Nederland. Met multimodale verbindingen ligt Port of Zwolle gunstig ten opzichte van de North Sea – Baltic corridor en is de verbinding tussen de grote zeehavens Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en het gelegen achterland, Noord-Europa en de Baltische Staten. Met de verbreding en verdieping van de sluis bij Kornwerderzand wordt Port of Zwolle een diepinlandse zeehaven en daarmee bereikbaar voor shortsea.

Congresregio Zwolle: sterke regio voor logistieke events

MarketingOost is met Congresregio Zwolle de toonaangevende partij op het gebied van zakelijk toerisme naar Regio Zwolle. Het richt zich op het aantrekken van beeldbepalende congressen in de topsectoren van de regio waaronder e-commerce en logistiek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!