Landal GreenParks opent honderdste vakantieparkLandal GreenParks opent honderdste vakantiepark
Back Back Nieuws

Landal GreenParks opent honderdste vakantiepark

23 september 2021

Met de opening van Landal Berger Duinen, het jongste vakantiepark van Landal GreenParks aan de kust bij de Noord-Hollandse dorpen Bergen en Schoorl, heeft Landal GreenParks haar 100e vakantiebestemming. Wat ooit begon met bungalowpark Rabbit Hill bij Nieuw Milligen (Veluwe), vormde de basis van het latere Landal GreenParks, dat nu is uitgegroeid tot een internationale verhuurorganisatie van vakantieparken met bestemmingen in 9 landen van Europa.

De vakantieaanbieder is internationaal toonaangevend op het gebied van management, beheer en exclusieve verhuur van recreatieparken. In de loop der jaren heeft Landal GreenParks volop ervaring en expertise opgebouwd op het gebied van ontwerp en aanleg van recreatieparken, accommodaties, voorzieningen en faciliteiten. In de oriëntatiefase van grondbezitters, projectontwikkelaars en investeerders is Landal een uitstekende partner in binnen- en buitenland.

Bijzonder trots

'We zijn bijzonder trots om vandaag ons 100e vakantiepark te kunnen openen. Landal GreenParks is uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van hospitality en duurzaamheid. Daarmee bevestigen we ook onze koppositie op de recreatiemarkt. En hoewel de keuze reuze is, blijft het natuurlijk niet bij die honderd. Op dit moment zetten we de versnelde groei door en zijn er meerdere vakantieparken in ontwikkeling, variërend van vergunningsaanvraag tot en met bijna-oplevering', aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. 'Covid-19 heeft de vraag naar vakantiewoningen zowel bij gasten als bij beleggers flink aangewakkerd. De trend van dichtbijvakanties met rust en ruimte zal de komende jaren verder toenemen en er liggen voor deze doelgroep mooie projecten te wachten. We staan aan het begin van een nieuwe fase waarin we, na verkregen goedkeuring, samen met Roompot, verdere internationale expansie nastreven.'

Hoogwaardige projecten

Kopare, de ontwikkelaar van Landal Berger Duinen, is al een groot aantal jaren een belangrijke partner, als preferente ontwikkelaar van recreatieparken voor Landal GreenParks in Nederland en daarbuiten.

Directeur Klaas Odink van Kopare: 'Wij staan garant voor kwalitatief hoogwaardige projecten en bouwen al vele jaren mooie recreatiewoningen voor Landal GreenParks.' Klaas Odink was eindverantwoordelijk voor de realisatie van onder andere het bijzondere Landal Esonstad aan het Lauwersmeer, de uitbreidingen op bestaande Landal parken zoals de duurzame woningen en een bijzondere boomwoning op Landal Miggelenberg, en de duurzame make-over naar nieuwe energieneutrale accommodaties op Landal Mont Royal. In 2022 opent op circa 2 km afstand van hier Landal Résidence Berger Duinen, een kleinschalig park met 15 luxe vakantiewoningen op ruime kavels, vlakbij het dorpscentrum van Schoorl. Ook staan er nieuwe ontwikkelingen op stapel in België en Duitsland.

 

Op de foto: opening Landal Berger Duinen 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!