Landal GreenParks: Extra aandacht voor hergebruikLandal GreenParks: Extra aandacht voor hergebruik
Back Back Nieuws

Landal GreenParks: Extra aandacht voor hergebruik

04 februari 2020

Landal GreenParks streeft naar een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gekozen voor diverse toepassingen van gerecyclede en recyclebare producten.

Volledig klimaatneutraal

Landal GreenParks gaat samenwerken met Electrolux om ervoor te zorgen dat huishoudelijke producten in de vakantiebungalows zo lang mogelijk meegaan. Het is één van de vele initiatieven van de vakantieaanbieder om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Electrolux

Landal besloot tot het uitschrijven van een inkooptender om de circulariteit van huishoudelijke apparaten te stimuleren, zodat ze lang meegaan, weinig energie gebruiken, maar vooral repareerbaar zijn en onderdelen en materialen aan het einde van de levensduur hoogwaardig te recyclen zijn. Electrolux won de tender en gaat alle huishoudelijke apparaten leveren, maar het partnerschap gaat verder dan alleen het laten inbouwen van de apparatuur. De schoonmaakdienst van Landal GreenParks zal periodiek een reinigings- en ontkalkingscyclus laten lopen in de vaatwassers en medewerkers op de parken worden opgeleid om zelf kleine reparaties uit te voeren. Daarnaast worden gasten bewust gemaakt hoe ze de apparaten het beste kunnen gebruiken.

Nieuwbouw en renovatie

Bij de nieuwbouw en renovatie van vakantiewoningen worden steeds meer herbruikbare en hergebruikte grondstoffen en materialen toegepast, naast tal van energiebesparende maatregelen. Zo werd bij de bouw van 74 nieuwe gasloze woningen op Landal Mont Royal in 2018 de fundering van de afgebroken oorspronkelijke bungalows ter plekke vergruisd en hergebruikt in de nieuwe fundering. Zo werd 80% van het materiaal van de oude bungalows hergebruikt. Door geen sloopafval te hoeven afvoeren en nieuw bouwmaterialen aan te voeren, is bovendien veel transportenergie bespaard.

Koffiedrab

Daarnaast worden op een groot aantal parken van Landal GreenParks circulaire toepassingen geïmplementeerd. Bijzonder is het hergebruik van koffiedrab uit de parkrestaurants van Landal GreenParks. Een gespecialiseerd bedrijf maakt van deze koffiedrab een unieke voedingsbodem voor het kweken van oesterzwammen. Die koopt Landal dan weer terug om ze te verwerken in gerechten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!