Landal GreenParks compenseert CO2 uitstoot met 3.600 bomenLandal GreenParks compenseert CO2 uitstoot met 3.600 bomen
Back Back Nieuws

Landal GreenParks compenseert CO2 uitstoot met 3.600 bomen

26 november 2019

Landal GreenParks heeft in de omgeving van Biddinghuizen 550 bomen geplant om CO2 te compenseren. De bomen maken deel uit van in totaal 3.600 bomen die in dezelfde periode op andere plaatsen worden geplant. Met de bomenplantactie wil de vakantieaanbieder positieve aandacht voor haar duurzaamheidsbeleid genereren. De bomen worden geplant in samenwerking met natuurherstelorganisatie Land Life Company. Land Life Company plantte al bijna een miljoen bomen wereldwijd. Dit is de eerste keer dat de organisatie bomen plant in Nederland.

Investeren in goede natuur

Landal wil niet alleen haar CO2-uitstoot compenseren, maar wil ook investeren in de goede natuur. Daarom zijn 3.600 bomen aangeschaft in Nederland. De uitvoering, voorbereidende werkzaamheden en nazorg worden verzorgd door Staatsbosbeheer.

Klimaatdoelstellingen 2030

Algemeen directeur Dirk Anbeek: ‘Landal GreenParks is hard op weg om haar klimaatdoelstellingen in 2030 te halen. We willen dan volledig klimaatneutraal opereren en we zetten elk jaar de nodige stappen om dichterbij ons klimaatdoel te komen. Bovendien integreren we duurzaamheid als onderdeel van de vakanties van onze gasten. We laten hen de natuur beleven, zodat zij het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis nemen. Ons doel is onvergetelijke vakanties met een positieve impact.’

Land Life Company

‘Ons doel met Land Life Company is om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het herstellen van natuur wereldwijd. Hiervoor zetten we grootschalige projecten op in onder andere Spanje, de VS en Australië. Met onze Nederlandse wortels is het voor ons heel bijzonder om samen met Landal GreenParks onze eerste boom in Nederlandse grond te planten’, aldus Jurriaan Ruys CEO Land Life Company.

In het boomplantevenement met Land Life Company komen alle thema’s van het duurzaamheidsprogramma van Landal samen:

• Gezonde natuur; Landal investeert in de gezonde natuur door 3.600 bomen te planten.

• Geluk van mensen: Bomen dragen bij aan schone lucht.

• Klimaatneutraal; bomen zorgen voor CO2 compensatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!