Lancering brochure producten en diensten voor betere toegankelijkheidLancering brochure producten en diensten voor betere toegankelijkheid
Back Back Nieuws

Lancering brochure producten en diensten voor betere toegankelijkheid

21 maart 2024

Hoe toegankelijk is jouw evenement? Iedereen die een evenement organiseert kan rekenen op de komst van mensen met een beperking. Veel organisatoren doen hun best om een evenement toegankelijk voor iedereen te maken. Zij vragen zich wel af: Wat hebben mensen met een beperking nu nodig en welke leveranciers kunnen we het beste inschakelen? Toegankelijkheidsadviseur Marianne Dijkshoorn heeft de brochure ‘Producten en diensten voor een toegankelijk evenement’ ontwikkeld.

Toegankelijke producten en diensten

Het is een ontnuchterende statistiek: op dit moment wordt het aantal werkelijk toegankelijke evenementen in Nederland met meer dan één rolstoeltoegankelijk toilet geschat op 10%. In de nieuwe brochure van Marianne Dijkshoorn staan niet alleen toiletleveranciers, maar ook leveranciers van kabelgoten en signage en andere dienstverleners. Allemaal hebben zij toegankelijke producten en diensten in de aanbieding. Leveranciers kunnen kosteloos in de brochure opgenomen worden, en producenten kunnen gratis de brochure inzien. Marianne Dijkshoorn toetst als toegankelijkheidsadviseur alle producten of deze werkelijk de toegankelijkheid verbeteren en blijft de brochure met regelmaat updaten.

Marianne Dijkshoorn: ‘Het is tijd dat organisatoren eindelijk een overzicht van toegankelijke producten kunnen vinden waarmee zij direct aan de slag kunnen bij evenementen. De markt heeft veel goede oplossingen voor een betere toegankelijkheid beschikbaar, maar die zijn lang niet altijd bekend bij de organisatoren en producenten. Om aan het zoeken een eind te maken heb ik tal van producten en diensten gebundeld.. Het gaat wat mij betreft niet om commercieel belang, maar om het delen van kennis. Het doel van mijn brochure is dat evenementen meer en beter toegankelijk worden voor mensen met een beperking. Mensen met een beperking hebben namelijk wel wat meer nodig dan enkel een rolstoeltoegankelijk toilet en een drempelloze zone voor een gelijkwaardige beleving.’

Toegankelijk voor iedereen

In Nederland heeft 1 op de 5 mensen een beperking waardoor zij dagelijks behoefte hebben aan toegankelijkheidsfaciliteiten. Dit betreft mensen met een fysieke, auditieve, visuele en cognitieve beperking. Bij mensen met een cognitieve beperking kan gedacht worden aan bijvoorbeeld: mensen met autisme, NAH of een verstandelijke beperking. Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met een beperking in ons land gestaag toe, en daarmee ook de toegankelijkheidsbehoefte.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!