Back Back Nieuws

Ladies workshop: High Heel Workout!

31 oktober 2008
Je kent dat wel, dat je iemand bij een presentatie, een borrel of gewoon op kantoor ziet lopen op hakken en dat je meteen denkt: "Lieverd, had toch gewoon je gympies aangetrokken". Aan het woord is Nienke van Maris (31). Zij geeft met Eline Ploeger (43) voor iQ Events de cursus High Heel Workout. Omdat ze regelmatig vrouwen voorbij zien komen die het duidelijk niet naar hun zin hebben op hun hakken.

Eline Ploeger is al twintig jaar sportinstructrice en wist oefeningen te bedenken om de juiste spieren te trainen en warm te maken die je gebruikt bij het lopen op hakken. Nienke van Maris verzon tips hoe je het beste op hakken kunt lopen. Toen ze nog als stilist werkte bij het tv-programma Woon en Klus Magazine kwam ze dan ook vaak op hakken de bouwplaats op.

"Het lopen op hakken is helaas niet een aangeboren eigenschap. Het is een samenspel van balans en evenwicht, je krijgt er pijn van aan je voeten, je voelt je onhandig en onzeker. Maar zoals alles in het leven, is ook het lopen op hakken te leren. Het is een behendigheid, waarvoor je moet trainen. Dat kan nu met deze unieke Workout," aldus de dames.

Het eerste deel van de Workout is op sportschoenen. In dit deel worden de spiergroepen getraind die je nodig hebt om op hakken te kunnen lopen. We praten over rugspieren, beenspieren en buikspieren. Door het combineren van diverse oefeningen worden alle spiergroepen op een verantwoorde, maar toch sexy en vrouwelijke manier aangepakt. Ze beginnen met een warming-up, en gaan dan door naar de oefeningen.

Na een cooldown gaan ze verder met het tweede deel; Hoe word ik elegant en sexy op hakken. Ze beginnen in dit deel bij de basis: houding en staan. Van daaruit bouwen ze het op: lopen, draaien, dagelijks gebruik en bewegen op hakken, tot aan dansen.

Voor je het weet, loop je, vol zelfvertrouwen, elegant en sexy tijdens presentaties, borrels, of dinnershows! Deze workshop is een prima bedrijfsuitje voor de vrouwelijke collega's.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!