Back Back Achter de schermen

Kusje Paul

11 juni 2006

Paul Ridderhof is vandaag jarig. Lijkt me een mooi excuus om weer eens extra stil te staan bij de beste Canon-fotograaf, een man die ik erg bewonder, een man die me bij elk telefoontje inspireert (hij is tot nu toe naast Diederick van Eeden de enige die mijn nieuwe 06-nummer heeft, mijn vorige mobiel is heel slim – en terecht – overgenomen door Sjoerd, mijn opvolger bij FZ ), en een man die steevast elk mailtje naar me afsluit met Kusje Paul (vaak met ‘ook aan je meisjes’ er achter).

Paul is een professional met een bijzondere persoonlijkheid, hij weet je met zijn onbevangen sociale vaardigheden al snel op je gemak te stellen, alsof het een vriend is die je al jaren kent… ik ken Paul sinds de brancheborrel bij Focus Amsterdam (een van de betere, ik denk ergens in 2002), waar hij door Martinair partyservice in de persoon van Siebe Terband was uitgenodigd om foto’s te nemen, terwijl ik RBI fotograaf Koos Groenewold daar had lopen fotograferen.

Ik ging Paul vanaf dat moment veel zien, niet alleen bij evenementen waar hij lag, zat, stond, rende en liep te fotograferen (een evenement op zich om naar te kijken), maar ook bij hem in Abcoude, toen hij nog bij de kerk midden in dat stadje zijn studio had zitten (met bijbehorende drogisterij), en later ook in zijn beide vakantiehuisjes omgebouwd tot fotostudio-kantoortje en tweede huis aan de rand van de A2 (die vakantie-enclave met die puntdakjes als je van Amsterdam naar Utrecht rijdt net na de afslag Abcoude aan de rechterkant).

En sinds een tijdje bellen én mailen we wekelijks met elkaar. Hij is natuurlijk dé man die op mooie evenementen wordt uitgenodigd om daar foto’s te maken. Hij is dan ook dé man die meerwaarde heeft op dat vlak voor mij en High Profile. Hij is dé man die daarmee meerwaarde heeft voor eventbureaus en opdrachtgevers die hun evenement met prachtige foto’s van Paul (via de site van High Profile) onder de aandacht willen brengen. En voor Paul is dit natuurlijk ook een win-win-win situatie, niet dat hij het nodig heeft.. de man is loaded met opdrachten die hij sinds een jaar of twee met zijn vaste partner en zoon Menno uitvoert.. maar toch, die contructie is een gouden formule. Al doende bedacht door Paul en mij. Hij mailt me zijn foto’s door, tussen de 20 en 40 stuks, ik load ze down en zet ze via de Flickr Uploadr in no time op de Flickr-site van High Profile…. trouwens opmerkelijk dat deze fotosharingsite van Yahoo.com bij elke fotograaf die ik tegenkom niet bekend is. Ze zouden eens moeten weten.

Ik kan nog wel even doorgaan alleen wordt het dan wordt helemaal onsamenhangend (overigens is het begrip onsamenhangend ook wel typisch aan de ouwehoerstijl van Paul). Dus Paul, drie jaar geleden had je je grote feest als 50-jarige, waar ik helaas niet bij kon zijn – ik weet eigenlijk niet meer wat er dan zo belangrijk was – en vandaag wens ik je met je 53 jaar een nog mooier 54-ste jaar toe. Van harte gefeliciteerd! Kusje Henk-Jan.

Zetten we die prachtige collage hier nog een keertje onder? Yep.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!