Back Back Nieuws

Kurt Ritter: De langst dienende President & CEO in de hotelindustrie

21 september 2011
Hij is de langstzittende Chief Executive Officer (CEO) in de hotelindustrie: de Zwitserse hotelier Kurt Ritter. Hij viert deze week zijn 35ste verjaardag bij Rezidor. In 1976 kwam hij bij het bedrijf als algemeen directeur van het SAS Luleå Hotel in Zweden. Sinds 1989 staat hij aan het hoofd van Rezidor als President & CEO. Eerder dit jaar verlengde het Directiecomité van Rezidor Ritter’s mandaat tot 2015.

 

Management en leiderschap

‘Ik kijk terug op 35 fantastische en ongelooflijke jaren – en tegelijkertijd zie ik uit naar de volgende drie’, vertelt Kurt Ritter. ‘Ik houd nog steeds van wat ik doe en ik voel dat ik nog steeds dingen kan laten vooruitgaan.’ Onder zijn management en leiderschap ontwikkelde Rezidor zich van een kleine Scandinavische Groep tot een globale speler en één van de snelst groeiende hotelbedrijven in de wereld.

 

Drie merken

De groep telt momenteel 35.000 medewerkers, werkt onder drie verschillende merken (Radisson Blu, Park Inn by Radisson en Hotel Missoni) en heeft meer dan 400 hotels met 90.000 kamers in beheer of in ontwikkeling in 64 landen, in Europa, het Midden- Oosten en Afrika.

 

Drijfveer

Ritter is de man achter het Radisson Blu succes als grootste Europese speler in het hogere designbewuste hotelsegment. Ook is hij de drijfveer achter de spectaculaire groei van Park Inn by Radisson dat in 7 jaar tijd van niets naar meer dan 140 hotels evolueerde, en achter de samenwerking tussen Rezidor en het iconische Italiaanse modehuis Missoni.

 

Toekomstplannen

Wat zijn de toekomstplannen? Ritter: ‘Ik zal verder focussen op de groei van Rezidor in nieuwe markten als Rusland, de Gemenebest Staten en Afrika. We waren pioniers in deze regio’s en vandaag staan we tussen de leidende internationale spelers, een positie die we willen behouden en verder uitbreiden’, voegt Ritter toe.

 

Onderscheidingen

Kurt Ritter is één van de meest gerespecteerde en erkende hoteliers in de wereld: hij was ‘Corporate Hotelier of the World 2002’, ontving de ‘International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award 2004’, en de ‘MKG Lifetime Achievement Award 2008’. Hij heeft ook twee Eredoctoraten van Johnson & Wales University, Providence (USA) en Oxford Brookes University (UK).

 

Door: Jan Jacobs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!