Back Back Nieuws

Kunstig onderbord voor Amsterdamse Rosarium

13 november 2008
Gisteren werd bekend gemaakt van welke kunstenaar werk op de onderborden van het Amsterdamse Rosarium mag prijken. Het werd Susan de Waardt met haar ‘letterlijk en figuurlijk de oneindige lijn’. Zij won de eerste prijs in een wedstrijd onder kunstenaars waarbij de oneindige lijn bron van inspiratie vormde. Het Zuid-Franse wijnhuis Robert Skalli is daarvoor een samenwerking aangegaan met Taste of Art.

 

Skalli staat bekend als kunstliefhebber die zijn etiketten laat ontwerpen door lokale kunstenaars. Voor deze gelegenheid was Robert Skalli naar Amsterdam gekomen om de prijs te overhandigen. Hij benadrukte zijn liefde voor de kunst en wijn: "wijn is voor mij net als kunst; in iedere creatie moet iets speciaals zitten.". Hij was blij met de keuze van het Nederlandse publiek: “De kleuren, de originele interpretatie van de ’oneindige lijn’, de link met wijn en spijs en de totale artistieke uiting verdient de eerste prijs”.

 

Taste of Art biedt een culinair en cultureel platvorm, kunstenaars worden uitgenodigd door toprestaurants om hun werk beschikbaar te stellen. Deze worden afgebeeld op onderborden, vervolgens wordt door een restaurant een speciaal art- menu aan gekoppeld en na afloop van het diner kunnen de gasten de onderborden meenemen.

 

Voor deze wedstrijd hadden zich 25 artiesten ingeschreven, waarvan 9 door een vakjury werden genomineerd.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!