Back Back Nieuws

Kunst jutten in Zeeland

24 maart 2016
De geheimen van de zee spoelen dagelijks aan. Schelpen, wieren, wrakhout en zelfs dingen die je helemaal niet kent. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en creatief recyclen zijn Golden Tulip Strandhotel Westduin en kunstenares Boukje Heddema samen een nieuw project gestart; de strandjutboom.

Golden Tulip Strandhotel Westduin heeft een boom ter beschikking gesteld en kunstenares Boukje Heddema zal dit project begeleiden. De strandjutboom bevindt zich aan de voorzijde van het hotel. Iedereen kan helpen om zo, de gevonden voorwerpen van het strand te hergebruiken. Hierdoor draagt men een steentje bij aan het schoonmaken van strand, werkt men mee aan een uniek kunstwerk, wat nog niet eerder in de regio is gedaan én is er genoten van een heerlijke strandwandeling.

Alles kan, alles mag
In de jutboom kunnen alle vondsten van het strand worden opgehangen of rond de takken worden gewikkeld. Dit kan bijvoorbeeld een stuk touw zijn, plastic, maar ook schoenen en slippers. Alles kan en alles mag, mits het geen dierlijk materiaal betreft. Aan het einde van het zomerseizoen zal de boom dan een groot- en kleurrijk object zijn vol met interessante strandzaken.

Logische samenwerking 
Boukje Heddema heeft ervaring met diverse projecten, zoals het inbreien van bomen. Tevens maakt zij drijfhoutkunst. Deze diversiteit aan ervaring zal zij gebruiken om dit hele project te begeleiden en naar een prachtig eindresultaat te leiden. Het hotel legt al enkele jaren de focus op duurzaamheid, was het eerste Zeeuwse hotel met de Gouden Green Key waardering en voert een maatschappelijk verantwoord beleid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!