Back Back Nieuws

Kuiters idee en organisatie opent NS Station Sassenheim

06 januari 2012
Recent was de opening van het NS Station in Sassenheim landelijk nieuws. Kuiters idee en organisatie uit Sassenheim organiseerde deze feestelijke happening, hemelsbreed nog geen kilometer van het kantoor van Kuiters.

 

Ontmoeten en Verbinden

In opdracht van de gemeente Teylingen, de NS, ProRail en de Provincie Zuid-Holland werd Kuiters gevraagd een programma voor te stellen waarin alle partijen zich konden vinden met als thema ‘Ontmoeten en Verbinden’ en een duidelijk Sassenheims tintje. Passend in deze tijd werd binnen een strak budgettair kader gewerkt.

 

Thematische openingshandelingen

Volgens een minutieus draaiboek bracht Kuiters alle voorbereidingen tot een hoogtepunt met een combinatie van thematische openingshandelingen door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Bert Meerstadt, president-directeur van NS, Marion Gout, president-directeur van ProRail en initiërend wethouder Leo van der Zon.

 

Een trein vol acteurs

Na de onthulling van een kunstwerk op het Stationsplein kwam het tot de officiële opening van het nieuwe station. Hoewel de dienstregeling nog niet was ingegaan, stopte er speciaal voor deze feestelijke opening een trein waar acteurs uitstapten die een bont gezelschap van internationale reizigers uitbeeldden waarmee zij de verbinding naar Schiphol en de wereld symboliseerden.

 

Klap op de vuurpijl

Alle samenwerkende partijen deden de handen op elkaar en drukten gezamenlijk op een knop waarop de trein wegreed en aan de overkant van het perron op een LED-paneel de tekst ‘Station Sassenheim geopend’ zichtbaar werd. Daarna was er voor de ongeveer 150 genodigden in een transparante tent een kerstmarkt ingericht met glühwein en erwtensoep. Als klap op de vuurpijl doopte de minister haar eigen narcis ‘Melanie’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!