Back Back Nieuws

Kuip voor eeuwig in Miniworld Rotterdam

20 oktober 2014
De huidige Kuip blijft voor eeuwig bewaard bij Miniworld Rotterdam. Door clubicoon Gerard Meijer en directeur van de Kuip Jan van Merwijk werd de maquette onthuld in bijzijn van de nodige Kuip supporters. De Kuip in miniatuur is onthuld met het neerhalen van de Feijenoord vlag onder de muziek van ‘Hand in Hand Kameraden’.

Grootste maquette in miniatuurwereld
‘We hebben de Kuip gebouwd zoals deze nu is’, aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. ‘De Kuip ondergaat de komende tijd een metamorfose en je herkent deze over een paar jaar niet meer terug. Wij willen de Kuip, zoals die sinds 1994 was, behouden voor Rotterdam, maar dan in miniatuur. Als je heimwee hebt kan je bij ons altijd de oude Kuip nog even komen bezoeken.’ Tijdens de onthulling spraken Gerard Meijer en Jan van Merwijk over hun band met het stadion en de speciale momenten die zij hier beleefden. De Kuip in miniatuur is ook een manier om de rijke historie en de ontelbare verhalen van de huidige Kuip in stand te houden.

De miniatuurkuip is de grootste maquette van Miniworld Rotterdam geworden. Het is een bouwwerk van maar liefst 3 x 2,4 meter groot geworden. Het duwt daarmee het Groot Handelsgebouw naar een tweede plaats.

Feiten op een rij:
- Afmetingen 3x2,4 meter.
- Schaal 1:100
- 50.000 zitplaatsen
- Inmiddels bijna 1000 kuip supporters, die zichzelf voor €5,- op de tribune hebben laten neerzetten om de vereeuwiging van De Kuip in miniatuur te steunen.
- Er zitten ruim 600 LEDs in verwerkt.
- Bijna 10.000 mensuren zitten er inmiddels in de bouw van de maquette.

Zelf een plaats in de miniatuur Kuip?
Je kunt zelf ook een plaats in de Kuip krijgen. Voor €5 kan je zelf een eigen poppetje plaatsen op de tribunes van de miniatuur Kuip. Al bijna 1.000 Kuip supporters gingen je voor.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!