Kruisherenhotel Maastricht eerste vijfsterrenhotel van LimburgKruisherenhotel Maastricht eerste vijfsterrenhotel van Limburg
Back Back Nieuws

Kruisherenhotel Maastricht eerste vijfsterrenhotel van Limburg

01 juni 2017

Het Kruisherenhotel in Maastricht is het eerste vijfsterrenhotel in de provincie Limburg. Gisterenavond werd het officiële sterrenschild overhandigd aan het hotel door Hotelsterren. Bastiaan Klomp, directeur van het Kruisherenhotel, is trots op deze mijlpaal.

'We waren het eigenlijk altijd al, maar nu zijn we het echt', zegt Klomp. 'We hebben als hotel lef getoond, want niet ieder hotel die vijf sterren kan krijgen, kiest voor deze optie.' In Nederland zijn er nu 27 hotels met vijf sterren en het monumentale Kruisherenhotel is nu het eerste voor Limburg. 'Het past bij ons als bedrijf en het hotel straalt het ook uit.' Het bijzondere hotel is een unieke plaats waar oudheid en design samenkomen.

De toekenning van de vijf sterren werd gisteren gevierd met relaties van de Oostwegel Collection. Ron de Bruijn, directeur van Hotelsterren: 'We hebben het Kruisherenhotel op 270 objectieve normen beoordeeld. De compleetheid van de dienstverlening en de faciliteiten zijn vijf sterren waard.'

Voor de speciale gelegenheid hangt er een hotelkamer ‘tussen hemel en aarde’ naast het hotel. Een doorzichtige container met daarin de designproducten die kenmerkend zijn voor het hotel. En twee poppen met een roze pruik, een ode aan wielrenner Tom Dumoulin en zijn vriendin. Dumoulin werd gisteren feestelijk gehuldigd in Maastricht als winnaar van de Giro d’Italia.

Dutch Hotel Award

Het Kruisherenhotel in Maastricht is ook in de running voor de Dutch Hotel Award. 'Een van de opdrachten voor de finale was om een evenement te organiseren. Wij hebben ervoor gekozen om het inluiden van het hotel met vijf sterren als evenement te kiezen. Het is echt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het hotel', vertelt Klomp met trots.

Het Kruisherenhotel strijdt samen met Kasteel Vaalsbroek en Landgoed de Wilmersberg in De Lutte om de Dutch Hotel Award. 22 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner in Den Haag.

 

Op de foto: v.l.n.r. Judith Oostwegel, Camille Oostwegel sr., Bastiaan Klomp, Camille Oostwegel jr.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!