Back Back Nieuws

Kroonluchters uit het Groot Handelsgebouw onder de hamer

07 maart 2016
De originele kroonluchters uit het Rotterdamse Groot Handelsgebouw gaan in de openbare verkoop. Het rijksmonument uit 1953 geldt als icoon van de wederopbouwperiode van de stad. De online veiling is in handen van Troostwijk Veilingen.
 
De kroonluchters hangen in feestzalen op de bovenste verdieping die werden geëxploiteerd door brasserie Engels. Vorig jaar heeft het familiebedrijf, voor de Rotterdammers onlosmakelijk verbonden met het Groot Handelsgebouw, een nieuwe eigenaar gekregen en zijn de zalen gesloten. De kroonluchters zijn origineel en in de kenmerkende  modernistische stijl van het gebouw.
 
Rotterdams symbool
Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: 'We zijn trots dat we dit mooie stukje Rotterdamse geschiedenis mogen veilen. Het Groot Handelsgebouw was ten tijde van de oplevering een uniek en vooruitstrevend gebouw. Ten eerste vanwege de grootte en het ontwerp maar zeker ook het multifunctionele karakter met kantoren, winkels en horeca. Het gebouw staat daarmee symbool voor de veerkracht en vitaliteit van Rotterdam. Ik hoop dat de kroonluchters een mooie nieuwe plek krijgen in de stad in bijvoorbeeld een café of restaurant'. 
 
Op 29 maart is er gelegenheid de kroonluchters op locatie te bekijken. De veiling die verder ook professionele licht- en geluidsapparatuur en divers meubilair omvat sluit op 30 maart vanaf 19.00 uur. Het bieden start vanaf € 750.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!