Back Back Nieuws

Kreeftenfestival in Holiday Inn Leiden

18 mei 2010
In navolging op enkele succesvolle jaren was vrijdag 14 mei de aftrap van het jaarlijks terugkerende Kreeftenfestival dat dit jaar voor maar liefst drie weken plaatsvindt, van 24 mei t/m 11 juni.

Directe aanvoerlijnen
'Door de inmiddels regionale bekendheid van dit festival zullen ongetwijfeld weer vele (vaste) gasten de weg naar Leiden weten te vinden. Het is elk jaar maar weer de vraag of Schmidt Zeevis aan de enorme vraag van Holiday Inn Leiden kan voldoen,' vertelt general manager Ronald Reichert. Schmidt heeft directe - dagelijkse - aanvoerlijnen per KLM vanuit Nova Scotia om de ‘stoere jongens’ te kunnen leveren, waarna ze in bassins vers gehouden worden.

12.000 kreeften
Tijdens de kreeftenfestivals in het Holiday Inn Leiden in 2009 gingen er 12.000 kreeften doorheen en zei Executive Chef Bert Bonhof nog het volgende: 'Het was nog een even spannend of we aan voldoende kreeft konden komen. De Canadese kreeften die voor dit festival gebruikt worden zullen voor het laatst dit jaar worden overgevlogen naar Nederland. Dan is het seizoen ten einde.'

Originele kreeftengerechten
'De unieke gelegenheid om in alle rust te genieten van heerlijke kreeftgerechten in een informele ambiance, blijkt een uitstekende formule. Vandaar dat nu voor de zevende keer dit Kreeftenfestival wordt gehouden en dit jaar volgt in september nog een festival van 6 t/m 24 september. Chef kok Bert Bonhof heeft ook ditmaal weer diverse originele kreeftengerechten in petto,' aldus Reichert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!