Back Back Nieuws

Krachtcentrale: platform voor vrouwen in de live communicatie

25 april 2012
Krachtcentrale: Het platform voor vrouwen in de live communicatie is dinsdag 24 april van start gegaan. Opvallende vrouwen uit de branche kwamen bijeen op Paleis Soestdijk om mee te denken en te bouwen aan een verbindingsplatform voor vrouwelijk talent. Het initiatief heeft als doel de zichtbaarheid van de vrouwen in de live communicatie te vergroten en hun talenten te stimuleren, mobiliseren en versterken.

 

Motiveren Stimuleren Inspireren

‘Wanneer we naar de verdeling man-vrouw kijken in de live communicatie blijkt de vrouw, de vaak niet zichtbare, drijvende kracht in de branche te zijn. Krachtcentrale is niet bedoeld om te gaan zeuren en klagen over glazen plafonds en de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het platform is bedoeld om vrouwen (en zeker ook de nieuwe generatie vrouwen) te motiveren, stimuleren en inspireren om maximaal hun talenten te benutten,’ legt Pascale de Wijs uit, een van de initiatiefneemsters.

 

Podium

Tijdens de eerste bijeenkomst werd onder andere gesproken over de harde, maatschappij-brede, algemene feiten dat de meerderheid van de vrouwen anno 2012 nog steeds niet economisch onafhankelijk is en dat aan de top van bedrijven en in de media vrouwen nog steeds maar mondjesmaat gepresenteerd worden. Dat dit ook valt te vertalen naar de live communicatiebranche blijkt onder andere uit de constatering dat vrouwen ondervertegenwoordigd blijven op een podium als de Gouden Giraffe en in de vakmedia. ‘Ons doel is krachten te bundelen om zo gezamenlijk mooie initiatieven te bewerkstelligen en daarbij ook de zichtbaarheid van vrouwen te vergroten,’ aldus De Wijs.

 

Draagvlak

Krachtcentrale bouwt de komende tijd haar netwerk en ideeën uit. Daarom roept zij alle vrouwen (en geïnteresseerde mannen!) binnen de live communicatiebranche op, draagvlak te creëren door Krachtcentrale te volgen via haar Facebookpagina: www.facebook.com/Krachtcentrale en via Twitter @Krachtcentrale1.

 

Op de foto: Initiatiefneemsters van Krachtcentrale Madelene Spaan, Marieke Prins, Pascale de Wijs

 

Fotografie: Paul Ridderhof

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!