Kortingscodes, kwelling of een zegen? Kortingscodes, kwelling of een zegen?
Back Back Nieuws

Kortingscodes, kwelling of een zegen?

01 februari 2018

Kortingscodes: ze zijn voor tal van websites en webshops verkrijgbaar en maken het voor de online shopper veel aangenamer. Of toch niet? Er valt meer te zeggen over kortingscodes dan men op het eerste zicht zou denken! Ze hebben immers zowel voor- als nadelen. Als je vaak producten en diensten online koopt, dan is het belangrijk daar een zicht op te hebben!

Kortingscodes: kwelling én zegen

Zoals dat bij alles het geval is, zijn kortingscodes zowel handig als vervelend. Het volgende overzicht maakt duidelijk hoe dat komt!

De voordelen van kortingscodes

- Ze zorgen ervoor dat je geld bespaart. Het spreekt voor zich dat je producten en diensten met een kortingscode goedkoper kan krijgen op tal van webshops.
- Ze worden ook voor gewone winkels gebruikt. Heel wat kortingscodes zijn ook van toepassing in echte winkels, en niet enkel in online shops.
- Als regelmatige klant van een webwinkel kan je vaak nog meer profiteren van voordelige kortingscodes. Zo kan het zijn dat je, als je een account hebt, nog méér kunt besparen op producten en diensten die je koopt!
- Ze worden regelmatig toegepast, vooral bij grote webshops en bedrijven. Webwinkels zoals Bol.com bieden regelmatig kortingscodes aan voor gebruikers. Zo'n bol.com kortingscode is daarbij verkrijgbaar op uiteenlopende websites, zoals E-kortingscode.nl.

De nadelen van kortingscodes

- Kortingscodes zorgen er vaak voor dat je uiteindelijk méér betaalt. Je zal natuurlijk voor hetzelfde bedrag meer kunnen kopen, maar de uiteindelijke som die je betaalt ligt vaak toch hoger. Het is dus een verleidelijke optie, maar wel één met een dubbel kantje. Toch vormt dit geen probleem als je goed op je uitgaven let!
- Kortingscodes komen vaak tegen voorwaarden. Heel vaak kan je enkel kortingscodes gebruiken vanaf een bepaald aankoopbedrag, of tijdens een bepaalde periode. Natuurlijk is het hierbij gewoon een kwestie van goed op te letten om er alsnog voordeel uit te halen!

Kortingscodes: zowel kwelling als zegen

Kortingscodes hebben dan wel nadelen, zolang je ze juist gebruikt en weet wat de nadelen zijn, is het gemakkelijk om er op de lange termijn heel wat voordeel uit te halen!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!