Back Back Nieuws

Kontakt der Kontinenten organiseert inspiratiedag: 'Perspectief op de Vluchtelingencrisis'

29 oktober 2015
De inspiratiedag 'Perspectief op de Vluchtelingencrisis, hoe kan ik helpen?' is een initiatief van Kontakt der Kontinenten en Save the Children Nederland en wordt kosteloos aangeboden aan diens relaties en geïnteresseerden.

Brandende vragen en klare antwoorden
'Tijdens de inspiratiedag vragen wij aandacht voor de actuele vluchtelingencrisis. We lezen er iedere dag over in de krant en we zien schrijnende situaties op televisie, maar er is onvoldoende bewustzijn in de maatschappij van de impact van deze humanitaire crisis. Vragen die aan bod komen: Wat is de impact op de vluchtelingen die de oversteek wagen? Hoe en onder welke omstandigheden worden zij opgevangen? Wat is de impact op de maatschappij? Hoe kunnen wij onze beeldvorming op de ‘vluchtelingenproblematiek’ op een constructieve manier veranderen?'

Context van de crisis?
Tijdens de plenaire inleiding zal Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland, de context van de crisis schetsen: Wat zijn de motieven om te vluchten, hoe verloopt de reis en waar worden ze onderweg mee geconfronteerd? Hoe helpt Save the Children vluchtelingen in deze crisis en welk handelingsperspectief is er om vluchtelingen te helpen?

Netwerkborrel en walking dinner
In aansluitende breakoutsessies gaan deelnemers in subgroepen uiteen om onder andere in te zoomen op hoe je in actie kunt komen. Afsluitend kan er tijdens een netwerkborrel/walking dinner nagepraat worden over het thema.

Wil je graag aanwezig zijn bij de inspiratiedag op 30 november? Stuur dan voor 23 november een email naar inspiratiedag@kontaktderkontinenten.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!