Back Back Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Efteling-directeur

29 mei 2008
De heer drs. R.R.H.M. van der Zijl heeft gisteren de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau én de Gemeentelijke zilveren erepenning uit handen van burgemeester mevrouw Van Hoek-Martens ontvangen. Hij ontvangt deze onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Efteling, maar ook vanwege de vele werkzaamheden in branche- en koepelorganisaties op het gebied van attractieparken en vrije tijd. Van der Zijl nam gisteren afscheid als directievoorzitter van de Efteling bv.

Gemeentelijke zilveren erepenning
De Efteling trekt jaarlijks grote bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. Dit straalt mede uit op de gemeente op velerlei vlak. Onder leiding van Van der Zijl is er sprake geweest van grote en nieuwe positieve impulsen voor de plaatselijke economie, werkgelegenheid en samenleving. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Winter Efteling, de komst van nieuwe attracties en de oprichting van een detacheringsbedrijf. Daarnaast heeft hij door zijn overige (bestuurs-) functies een grote maatschappelijke betrokkenheid aan de dag gelegd. Het college wil hiervoor zijn erkentelijkheid betuigen door het toekennen van een gemeentelijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding
Van der Zijl heeft zich ook op een groot aantal fronten buiten het eigen bedrijf ingespannen. Hij deed dat vanuit zijn visie dat voor de ontwikkeling en de continuïteit van de Efteling niet alleen een sterk eigen product van wezenlijk belang is, maar ook een toeristisch/recreatief aantrekkelijke regio en een hoog kwaliteitsniveau binnen de branche.

Zo heeft hij bij lokale, provinciale, landelijk en Europese overheden de specifieke problemen van de bedrijfstak en de economische impact van de branche onder de aandacht weten te brengen. Ook heeft hij partijen binnen de dagrecreatie- en vrijetijdsbranche bij elkaar gebracht en ook de samenwerking met onderwijsinstituten aangehaald. Onder leiding van Van der Zijl heeft de Efteling nauwe samenwerkingsbanden opgebouwd met natuur- en milieubewegingen en convenanten afgesloten met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie. Tevens bekleedde/bekleedt hij diverse commissariaten bij bedrijven en maatschappelijke organisaties. Van der Zijl werd onlangs door de Recron gekozen tot Ondernemer van het jaar 2007.

Het park zelf verwierf tijdens zijn dienstverband o.a. verschillende keren de Big E Award,, een prijs van de International Association of Amusements Park and Attractions, de THEA Classic Award (de “Oscar” in de entertainment wereld), de Nationale innovatieprijs voor attractie PandaDroom, de vermelding Beste Schoolreisbestemming en de prijs ‘Attractiepark van het jaar’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!