Koninklijke Jaarbeurs introduceert Sustainability Pledge Koninklijke Jaarbeurs introduceert Sustainability Pledge
Back Back Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert Sustainability Pledge

12 februari 2024

Koninklijke Jaarbeurs zet een ambitieuze stap om in 2030 de meest duurzame evenementenorganisator en facilitator van Europa te worden. Een ambitie die alleen gerealiseerd kan worden als krachten gebundeld worden. Daarom introduceert Jaarbeurs de Sustainability Pledge. Met de ondertekening van deze Pledge beloven Jaarbeurs en haar exposanten om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te spannen om vakbeurzen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Vandaag zetten de eerste exposanten hun handtekening onder de Pledge tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs VSK 2024. Jaarbeurs start met de vakbeurzen in de bouw- en installatiesector, met als ambitie een circulaire BouwBeurs in 2027 en een circulaire VSK in 2028.

Marloes van den Berg, Chief People & Sustainability Officer bij Jaarbeurs: ‘Met de ambitie om de meest duurzame organisator en evenementenlocatie van Europa te worden, is het essentieel om te erkennen dat exposanten en bezoekers een grote rol spelen in het bereiken van deze doelstelling. We hebben de belofte gedaan om duurzaamheid te versnellen en aan te jagen in alle markten waarin we actief zijn. Zo stellen we continu op al onze eigen beurstitels duurzaamheid centraal in het programma. Ook organiseren we awards voor exposanten met het duurzaamste product of deelname. Vanaf vandaag roepen we ook onze exposanten binnen de bouw- en installatiesector op om duurzaamheid te versnellen door middel van het ondertekenen van de Sustainability Pledge.’

Eerste exposanten ondertekenen Sustainability Pledge

Vandaag tekenden de allereerste exposanten de Sustainability Pledge op de vakbeurs VSK 2024. Tijdens de grootste beurs voor de installatiebranche zetten exposanten Zehnder Group Nederland B.V., Schneider Electric en Remeha B.V. hun handtekening onder de Pledge. Erik van Dongen van Zehner Group Nederland: ‘Wij staan voor een gezonder binnenklimaat waarbij duurzaamheid een zeer belangrijk aspect is. Een groot gedeelte van de CO2 uitstoot komt vanuit de bouwsector en daar zijn wij natuurlijk onderdeel van. We willen daarom ook maximaal bijdragen aan het reduceren van de CO2 uitstoot om zo naar een circulaire economie te gaan. Vandaar dat we vandaag de Sustainability Pledge ondertekenen.’ In aanloop naar BouwBeurs 2025 en VSK 2026 roept Jaarbeurs al haar exposanten op om de Sustainability Pledge te ondertekenen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!