Koninklijke Industrieele Groote Club voorzien van hypermoderne lichtsystemenKoninklijke Industrieele Groote Club voorzien van hypermoderne lichtsystemen
Back Back Nieuws

Koninklijke Industrieele Groote Club voorzien van hypermoderne lichtsystemen

31 augustus 2023

In de afgelopen weken is er bij de Koninklijke Industrieele Groote Club volop gewerkt aan een nieuw en duurzaam lichtplan. Hiermee zijn alle zalen voorzien van een van de meest moderne lichtsystemen, wat de locatie nog aantrekkelijker maakt voor de organisatie van hoogwaardige presentaties, fotoshoots, filmopnamen, romantische diners en feesten en partijen.

Lichtontwerper Joost De Beij

De Koninklijke Industrieele Groote Club maakte tijdens hun zomersluiting gebruik van de tijd om het lichtplan goed onder de loep te nemen, voor volledige vernieuwing. De Clubzaal, Bar, Dameszaal, Hal en de Groote Zaal zijn vanaf nu allemaal voorzien van duurzame LED verlichting. Lichtontwerper Joost De Beij was hierbij verantwoordelijk voor het ontwerp. Joost is een lichtexpert en heeft met zijn bureau onder andere een deel van het lichtplan bedacht voor het Groote Museum in Artis, de nieuwe entree van het Concertgebouw, museum het Pieter Teylers Huis en het Stadhuis in Rotterdam. Niet de minste locaties en nu kan De Beij De Koninklijke Industrieele Groote Club toevoegen aan zijn al indrukwekkende portfolio.

Heldere uitgangspunten

Uitgangspunten bij het ontwerp in de Club waren verduurzaming van de lichtbronnen, respect voor de museale omgeving en een gebruiksvriendelijke toepassing. Marvin Casteelen was verantwoordelijk voor de verschillende instellingen en lichtstanden. De komende dagen worden de laatste puntjes op de i gezet zodat de verlichting aankomende maandag, tijdens de officiële opening, kan worden gebruikt. Alle ruimtes zijn nu met behulp van een app, vanuit de ruimtes zelf en op afstand, per lichtspot in te stellen. Een stukje hedendaagse technologie dat het creëren van verschillende sferen tijdens evenementen vergemakkelijkt.

 

Foto: Richard Mouw

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!