Back Back Nieuws

Koninklijke Industrieele Groote Club opent vier nieuwe zalen

07 oktober 2015
De Koninklijke Industrieele Groote Club heeft vrijdag 8 januari 2016 exact 100 jaar geleden haar huidige Clubgebouw aan de Dam in gebruik genomen. Nu, bijna 100 jaar later, staat de vereniging aan de vooravond van één van de grotere wijzigingen binnen het pand sinds de opening. Op de tweede etage worden deze maand namelijk vier nieuwe banquet zalen in gebruik genomen.

Boetiekhotel
De vier nieuwe ruimten komen in een deel van het pand aan de Dam, dat sinds 2010 leeg stond. Nu de zalen, na een verbouwing van ruim een jaar, klaar zijn, zal de Koninklijke IGC de huidige  faciliteiten op de derde etage verhuizen. Op de hiermee vrijgekomen derde etage en de bovenliggende vierde, vijfde en zesde etage zal pandeigenaar Ivy Group op termijn een boetiekhotel realiseren.

Grandeur van 1916 gecombineerd met nieuwste techniek
Architect Adam Smit van ZZDP heeft zich bij de inrichting van de nieuwe ruimten laten inspireren door Foeke Kuipers, de oorspronkelijke architect van het pand en het interieur. Zo zijn de wanden voorzien van nieuwe wandbespanning met originele print uit 1916, werden de boekenkasten vervaardigd uit massief kersenhout en bestaan de vloeren uit een mix van terrazzo en eikenhout. De grandeur van begin 1900 wordt gecombineerd met de nieuwste LED verlichting, state-of-the art ingebouwde audiovisuele techniek en een warmtepompinstallatie waarmee op duurzame wijze iedere ruimte afzonderlijk van elkaar gekoeld en verwarmd kan worden.

Richard Francke, directeur Koninklijke IGC; ‘Het is geen kwestie van verhuizen, maar we beginnen echt opnieuw. We merken nu al tijdens bezichtigingen dat nationale en internationale opdrachtgevers de ruimten graag voor hun evenement willen reserveren. Het is een prachtige uitbreiding op de al aanwezige monumentale zalen.’

Unique Venues of Amsterdam
Sinds deze maand is de Koninklijke IGC toegetreden tot het onlangs opgerichte samenwerkingsverband Unique Venues of Amsterdam. Een vereniging van bijzondere locaties uit Amsterdam die veel verwachten van de onderlinge samenwerking binnen het nieuwe locatieplatform. Naast de Koninklijke IGC zijn onder meer Koninklijk Theater Carré, Beurs van Berlage, de Rode Hoed en het Koninklijk Concertgebouw aangesloten. Alle ruimtes binnen de Koninklijke IGC worden ook uitgebaat voor vergaderingen, feesten, huwelijken en presentaties. Ook voor niet-leden zijn ze te huur, mits ze de clubactiviteiten niet in de weg zitten.

Fotocredit: Cynthia van Dijke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!