Back Back Nieuws

Koninklijke editie van The Next Web Conference

02 mei 2013
Vijf dagen voor zijn inhuldiging als Koning der Nederlanden heeft kroonprins Willem-Alexander de achtste editie van The Next Web Conference geopend. 'Nederland wil zich in de voorhoede bevinden van kennissamenlevingen. Het web is daar een belangrijke factor in. Als we niet leidend zijn in de web-economie, zijn we nergens', stelde de prins tijdens de opening van Europa’s grootste internet- en technologiecongres in de Gashouder, op 25 april te Amsterdam. De koning hoeft zich geen zorgen te maken als we kijken naar de opkomst en de invulling van The Next Web Conference. Daar was hij zich ook van bewust want hij vond 'dat we erg trots mogen zijn dat dit een Nederlands initiatief is'.

Groeiend internationaal succes
The Next Web Conference groeit sinds de eerste versie in 2006 ieder jaar gestaag door. Dit jaar was  wederom een uitverkocht editie met meer dan 40 internationale sprekers uit de Europese en Amerikaanse techwereld, 2000 bezoekers en een groot aantal innovatieve startups. De bezoekers konden voor inspiratie en netwerken terecht in de Gashouder, die voor de gelelgenheid was opgedeeld in de grote zaal en beursvloer in en aan de overkant voor de kleinere zaal en TNW Academy. Het plein ertussen was ingericht als open lucht restaurant. Speciale aandacht verdiende het scherm in de grote zaal. Dat is elk jaar weer een technologisch vernuftig kunststukje.

Technologie in al haar facettenn
Ook dit jaar kreeg Live Solutions van initiatiefnemers Boris Veldhuijzen van Zanten, Patrick de Laive en Arjen Schat ‘carte blanche’ om The Next Web Conference naar een nog hoger niveau te tillen. ‘Als bureau hebben wij een grote voorliefde voor AV-technologie, een perfect match met deze conferentie,' aldus Kranenburg. 'Waar we de afgelopen edities vooral veel experimenteerde met mapping technologie hebben we dit jaar een bijzondere combinatie gemaakt van op maat gemaakte projectvlakken, die werden geïntegreerd met LED panelen uit de tour van Coldplay. Het eindresultaat was een verrassend visueel kunstwerk waar deelnemers maar niet genoeg foto’s van konden maken’.

Internationaal Tech Conference
The Next Web werkt nu voor de achtste keer samen met Live Solutions. 'We zijn erg blij met hun ondersteuning en productionele expertise. Live Solutions is vanaf de eerste editie betrokken geweest bij de organisatie van The Next Web,' aldus Patrick de Laive. 'In acht jaar tijd is The Next Web Conference uitgegroeid tot een toonaangevend international evenement. Als organisatoren van The Next Web zijn we zelf enorm druk met de inhoudelijke kant van het congres en dan is het heel fijn te weten dat de rest van de productie op een uitzonderlijk hoog niveau wordt geregeld door Live Solutions.'

Versmelting van evenementen en congressen
Xander Kranenburg, creatief directeur van het Amsterdamse bureau: 'We zien de laatste jaren steeds meer een versmelting van verschillende disciplines. The Next Web is hier een schoolvoorbeeld van. De onzichtbare digitale laag die elke evenement of congres tegenwoordig met zich meedraagt wordt op allerlei manieren gefaciliteerd. Voor het derde achtereenvolgend jaar was er een toegewijd Web Care team die op micro-niveau het digitaal verkeer faciliteerde en bijhield.'

Bekijk hier de video »

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!