Back Back Nieuws

Koninklijke Beuk lanceert campagne MVO

02 maart 2010
De Koninklijke Beuk uit Noordwijk heeft afgelopen zondag haar campagne ‘Milieu Vriendelijk Onderweg’ gepresenteerd aan medewerkers, relaties en media. De touringcar is al sinds jaar en dag het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel. "Juist nu de consument steeds bewustere keuzes maakt brengt een compleet bestickerde touringcar met een afbeelding van een levensechte Groene Beuk dit onder de aandacht," vertelt Monique Beuk.

Boven de gestelde norm
"Wij hebben al jaren een diepgeworteld gevoel voor milieu vriendelijk ondernemen. Wij zoeken naar mogelijkheden die dicht bij ons kernactiviteiten, personenvervoer en reizen, liggen. En met zoveel touringcars op de weg, zijn wij werkelijk in staat om een verschil te maken. Het is ons beleid om te investeren in duurzame producten. Onze touringcars hebben een gemiddelde leeftijd van 3,5 jaar wat betekent dat het grootste deel van ons wagenpark uit touringcars met schone Euro4 en Euro5 motoren bestaat. Boven de gestelde EEV (Enchanced Environment friendly Vehicle) norm en de enige in onze branche die dit waar kan maken," aldus Monique Beuk.

Tweeledig doel
"Doel van de campagne is tweeledig: Voor het grote publiek moet de rijdende Groene Beuk een eye catcher zijn, waarbij een ieder zich realiseert dat collectief personenvervoer milieuvriendelijker is dan individueel reizen met eigen auto. De uitstoot van diesel is vergelijkbaar met die van aardgas en dus minimaal. Daarnaast wil Beuk de consument prikkelen door ze bewust te laten kiezen voor een bedrijf wat werkelijk met milieuvriendelijke touringcars rijdt. Ook factoren zoals opleidingen voor chauffeurs conform 'Het Nieuwe Rijden', waardoor verbruik merkbaar reduceert, tellen mee."

Rijstijl
Middels innovatieve technieken aan boord waar Beuk apart in investeert, heeft de chauffeur zelfs real time inzicht in zijn verbruik en Co2 uitstoot. De rijstijl wordt gemonitord en geanalyseerd om tot nog meer efficiëntie en reductie te komen. Uiteraard worden de vervoersopdrachten zo efficiënt mogelijk gepland waardoor onnodige kilometers tot een minimum beperkt worden.

Antwoord op de 'hoe' vraag
"Door te kijken naar laagdrempelige veranderingen kun je al snel een bijdrage leveren. Enkele voor de hand liggende voorbeelden zijn duurzaam inkopen, met leveranciers zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven zoals Earth water, gebruik maken van FSC gekeurd papier, waar mogelijk paperless werken, LED verlichting in de kantoren etc. Dit zou iedereen moeten doen en is al niet meer zo bijzonder. Het echte verschil maken is je nek uitsteken en durven investeren in lange termijn projecten, die werkelijk een doel dienen voor People, Planet en Profit. Wij zijn trots op ons schone wagenpark met aantoonbaar Co2 reductie, de compensatietrajecten zoals Trees for Travel, het stimuleren van Eco Toerisme en de zorg voor ons opvangtehuis voor gehandicapte jonge kinderen in Jammu, India. Het is een continu proces om te kijken naar innovatie en duurzaam in combinatie met haalbaar en uitvoerbaar!" aldus Monique.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!