Back Back Nieuws

Koninklijk optreden in 's-Hertogenbosch

22 februari 2016
Koning Willem Alexander verrichtten afgelopen vrijdag 12 februari de opening van de Jheronimus Bosch Expositie in het Noordbrabants Museum. Een buitengewoon bijzonder event en een huzarenstukje als het gaat om organisatie en beveiliging.

Concerten
De expositie vormt het hoogtepunt van de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500, een cultureel evenement dat geheel in het teken staat van de kunstenaar Jheronimus Bosch. Om de opening luister bij te zetten werden in de Sint Janskathedraal verschillende concerten gegeven, onder andere door het Koninklijk Conservatorium Den Haag, vocaal ensemble Cappella Pratensis en symfonieorkest Philharmonie Zuidnederland. Daarnaast was er op de Parade, het plein naast de kathedraal, een groot publiek programma met optredens van onder andere Ali B, Brownie dutch en Brace.

Wandeling
Na het concert wandelden de koninklijke hoogheden, onder begeleiding van een cortège van maar liefst 400 deelnemers, door de Bossche binnenstad. De deelnemers aan deze kleurrijke en bonte stoet droegen verschillende op Bosch geïnspireerde uitdossingen en beelden. Aangekomen bij het museum werd door de koning door middel van het verwijderen van een hooi baal uit de symbolische hooiwagen  de deuren tot de expositie geopend geopend.

Live bij NOS
Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid is een aantal schilderijen van Bosch voor één keer terug gekeerd naar de stad waar ze gemaakt zijn. Zo zijn De Hooiwagen uit Museo Nacional del Prado (Madrid), Het Narrenschip uit Musée du Louvre (Parijs), en De Dood en de vrek uit de National Gallery of Art (Washington) te bewonderen. Koning Willem-Alexander mochten als eersten de collectie bekijken. Het hele event is live door NOS uitgezonden. De productie van dit grootschalige event was in handen van Lion Event Support in opdracht van Artishock Events & Marketing.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!