Koninklijk Concertgebouw twee maanden podium voor BankGiro Loterij ZomerConcerten Koninklijk Concertgebouw twee maanden podium voor BankGiro Loterij ZomerConcerten
Back Back Nieuws

Koninklijk Concertgebouw twee maanden podium voor BankGiro Loterij ZomerConcerten

17 februari 2020

Komende zomer is het Koninklijk Concertgebouw ruim twee maanden lang operazaal, jazzclub, yogastudio, bioscoop, popfestival en klassiek podium ineen. Danny Vera trapt samen met het Metropole Orkest op maandag 29 juni de muziekzomer af met de BankGiro Loterij ZomerConcerten.

Klassieke sterren en Star Wars

Grote klassieke sterren als Yuja Wang en Mischa Maisky geven acte de présence en op het programma staan traditiegetrouw tal van jeugdorkesten. Beethovens geboortejaar wordt gevierd door onder andere het Concertgebouworkest en we kijken terug naar vijftig jaar geleden. Toen kwam het album Déjà vu uit en vond het Holland Pop Festival plaats. De derde Star Wars-film Return of the Jedi wordt vertoond op groot scherm met de soundtrack live gespeeld door het Residentie Orkest. En een lang weekend gaan alle stoelen uit de Grote Zaal. Om liggend te genieten van de betoverende muziek van harpist Remy van Kesteren en het Analogue Robot Orchestra. Of om juist te dansen op de Motown-tribute of de Turkse psychedelische discomuziek van Altın Gün.

Rondom de concerten

Na afloop van veel concerten kunnen bezoekers tijdens ZomerConcerten Live! hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen en dansen in de Entreehal. Dineren kan in restaurant LIER in Het Concertgebouw. Verder kunnen bezoekers genieten van Viotta Drinks & Bites en Zomer Gin & Tonic. En wie benieuwd is naar de verhalen en de historie van Het Concertgebouw volgt een rondleiding.

BankGiro Loterij ZomerConcerten

Al meer dan dertig jaar viert Het Koninklijk Concertgebouw de zomer met muziek. De zomerse concertreeks in juli en augustus is uitgegroeid tot een van de best bezochte evenementen van ons land. De BankGiro Loterij is sinds 2019 partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de BankGiro Loterij als Het Concertgebouw om een breed publiek de schoonheid van livemuziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer aan te bieden. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben 50% korting op alle ZomerConcerten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!