Koningsdagfestival Kingsland ook naar RotterdamKoningsdagfestival Kingsland ook naar Rotterdam
Back Back Nieuws

Koningsdagfestival Kingsland ook naar Rotterdam

30 januari 2019

Koningsdagfestival Kingsland keert ook in 2019 terug in Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente, en voegt daar dit jaar een nieuwe stad aan toe: Rotterdam. Het festival strijkt neer op het buitenterrein van Rotterdam Ahoy. Dat maken organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events vandaag bekend. Ook dit jaar wordt het weer een groot oranje spektakel met meerdere muziekpodia met de populairste muziekstijlen en de grootste artiesten van dit moment.

'We zijn heel erg enthousiast dat we dé havenstad van Nederland mogen toevoegen aan ons lijstje. De mix van populaire muziekstromingen in Rotterdam wordt op Kingsland goed vertegenwoordigd. Er kwam steeds meer vraag vanuit de regio Rotterdam. Daarnaast is het een opkomende festivalstad dus voor ons een logische stap. We gaan in Rotterdam een samenwerking aan met S'Oranje Festival, die de markt in Rotterdam goed kennen en hier al jaren vertegenwoordigd zijn,' vertelt organisator Mitchel Bovenlander. Met grote headliners uit de internationale dance scene en grote namen uit de Nederlandse hiphopwereld, is Kingsland sinds 2013 het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag.

Kingsland is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. In 2018 bezochten 125.000 bezoekers het evenement verdeeld over vier steden. Met een extra stad verwachten de organisatoren dit jaar nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen. In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats in Amsterdam, nadat de regelgeving rondom gratis festivals in de binnenstad werd aangepast. Na de succesvolle kick-off breidde het festival uit naar Den Bosch, Groningen en Twente. Daar komt dit jaar Rotterdam bij. Bezoekers kunnen op Kingsland terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. Nationale en internationale DJ's hebben in de afgelopen jaren op Kingsland gestaan. Onder meer Martin Garrix, Hardwell, Axwell ^ Ingrosso en Tiësto stonden eerder al op Kingsland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!