Koningsdagconcert op 19 april in Rotterdam AhoyKoningsdagconcert op 19 april in Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Koningsdagconcert op 19 april in Rotterdam Ahoy

08 maart 2023

Dit jaar vieren we in Rotterdam niet alléén op 27 april Koningsdag maar komen we al op 19 april in de stemming met een groots Koningsdagconcert. In aanloop naar Koningsdag vieren we een prachtig feest met Rotterdam én Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het is een speciale editie vanwege de viering van 10 jaar Koningschap in 010. En in Rotterdam doen we er alles aan om te zorgen dat iedereen het Koningsfeest kan meevieren. Want, zo luidt het motto, ‘We zijn allemaal Kings & Queens’! Daarom is deze speciale Rotterdameditie van het Koningsdagconcert gratis toegankelijk voor publiek.

 

Het Koningsdagconcert vindt plaats in de RTM-stage van Rotterdam Ahoy. Bevestigde artiesten zijn onder anderen Davina Michelle, Winne en Gerard Cox. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Adam Hickox speelt zowel eigen stukken als nieuwe, verrassende arrangementen samen met de andere artiesten. 

Gratis toegankelijk

Traditiegetrouw vindt het Koningsdagconcert plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Vanwege de viering van 10 jaar Koningschap krijgt het concert deze keer een open karakter. Daarmee is het concert niet alleen toegankelijk voor genodigden maar ook gratis te bezoeken voor iedereen die dit feest mee wil vieren. 

Line-up

Het wordt een concert op z’n Rotterdams. Met een diverse line-up van (Rotterdamse) artiesten, cross-overs tussen verschillende dans- en muziekstijlen, klassiek en hedendaags, begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Davina Michelle, Winne, Lloyd Marengo, Gerard Cox, Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk en nog veel meer bekende en onbekende Rotterdammers laten zien waar de stad voor staat. Een kleurrijke, internationale havenstad, opgebouwd door mensen uit alle windstreken. Een stad die zelf opnieuw begonnen is en waar veel mensen hun leven (opnieuw) beginnen. Die zijn weerga niet kent en waar we er zijn voor elkaar. Het concert vertelt het verhaal van een leven en het leven in Rotterdam. Op 30 maart wordt het volledige programma in de stad én langs de route bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Rotterdam. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!