Koningin Máxima spreekt op nlgroeit Jaarevent Koningin Máxima spreekt op nlgroeit Jaarevent
Back Back Nieuws

Koningin Máxima spreekt op nlgroeit Jaarevent

14 maart 2018

Welke Nederlandse bedrijven groeien het snelst en hebben de meeste banen in binnen- en buitenland gecreëerd? Op 28 maart 2018, tijdens het derde Jaarevent van nlgroeit in SugarCity in Halfweg maken Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit de lijst van 250 snelst groeiende Nederlandse bedrijven bekend, de Top 250 Groeibedrijven 2018. Deze 250 bedrijven hebben gezamenlijk meer dan 16.000 banen gecreëerd in de periode 2013 tot en met 2017. Cosmeticamerk Rituals creëerde vorig jaar de meeste banen en daarom reikt oprichter en CEO Raymond Cloosterman dit jaar de ‘Gouden Groeier’ uit.

ScaleUp Dashboard

De Top 250 Groeibedrijven 2018 is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Het ScaleUp Dashboard is een jaarlijks terugkerend onderzoek en geeft inzicht in het aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland, in welke sectoren en regio’s de meeste van deze snelgroeiende bedrijven zijn gevestigd en wat deze bedrijven betekenen voor de vitaliteit en veerkracht van de Nederlandse economie. Het onderzoek wordt geleid door Prof. dr. Justin Jansen, academisch directeur van het ECE.

Koningin Máxima

Koningin Máxima spreekt bij de prijsuitreiking een kort woord. Zij gaat onder meer in op het belang van groei van kleine ondernemingen voor de werkgelegenheid en innovatie. Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Het Comité is ingesteld door de minister van Economische Zaken en Klimaat en zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf (MKB) te versterken.

Over nlgroeit

Nlgroeit is een meerjarenprogramma dat tot doel heeft het groeivermogen van het MKB te vergroten. Dit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel en NLevator en wordt gesteund door NL2025. Stichting NLevator richt zich op ondersteuning van bedrijven in de vorm van coaching, mentoring, kapitaal en netwerken. NL2025 is een beweging van toonaangevende mensen uit allerlei disciplines: sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs, die zich inzet voor een betere toekomst van Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!