Back Back Nieuws

Koningin Beatrix doopt nieuw loodsvaartuig Polaris

13 oktober 2012
Hare Majesteit de Koningin heeft woensdag 10 oktober het nieuwe loodsvaartuig ‘POLARIS’ gedoopt. De doophandeling vond plaats aan de Wilhelminakade te Rotterdam in het bijzijn van onder andere de commissaris van de Koningin Jan Franssen, burgemeester Aboutaleb en minister Schultz van Haegen.

Polaris
De ‘POLARIS’, 81 meter lang en 13 meter breed, is de eerste in een reeks van drie nieuwe loodsvaartuigen ter vervanging van de huidige schepen. Deze zogeheten ‘stationsvaartuigen’ worden ingezet voor het beloodsen van schepen van en naar de Rotterdamse havens en de Nederlandse en Vlaamse havens aan de Schelde. De nieuwe vaartuigen kunnen de soms heftige weersomstandigheden voor onze kust nog beter trotseren. Het Loodswezen verbetert hiermee de haventoegankelijkheid en draagt bij aan het succes van de zeehavens. Scheepswerf Barkmeijer in Friesland heeft het loodsvaartuig gebouwd.

Kippenvel moment
In het bijzijn van bijna 700 gasten verwelkomde Eric van Dijk, directeur Nederlandse Loodsencorporatie, Hare Majesteit en de overige genodigden. Aansluitend sprak René de Vries, havenmeester Rotterdam, René Eichelsheim, directeur Nederlands Loodswezen en Herman Broers, directeur Loodswezen regio Rotterdam Rijnmond. ‘Toen werd het spannend’ geeft Carola van Barneveld van Co Solo eerlijk toe. ‘Na de mooie woorden van de heer Broers was het namelijk tijd voor de officiële doophandeling. Op uitnodiging van de heer Broers en de gezagvoerders van de ‘POLARIS’ liep de Majesteit naar het doopplatform. Na het uitspreken van haar doopwens, gaf Koningin Beatrix een ferme ruk aan een touw en spatte de fles champagne kapot op de boeg van het schip. Daarna volgde de feestelijke streamers en bliezen de ‘POLARIS’ en een heleboel schepen op de Maas hun hoorn. Een echt kippenvel moment’ vertelt Carola enthousiast verder, ‘en door iedereen strak en op tijd uitgevoerd. Dat is voor een geslaagde doop uiteraard wel noodzakelijk.’

Dankbaar voor het vertrouwen
‘Het was voor ons een eervolle opdracht om uit te voeren. Een Koninklijke doop organiseer je natuurlijk niet elke dag. Ik ben het Loodswezen dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Het was een mooie dag; mooi weer, veel belangstelling van pers en publiek, goede opkomst van gasten, strak uitgevoerd protocol en een geslaagde doophandeling. Voorafgaand aan en direct aansluitend op de doop was er gelegenheid voor de vele gasten om bij te praten en te genieten van een hapje en een drankje. De Koningin sprak nog met een aantal gasten; niet alleen tijdens de rondleiding op het schip maar ook direct na het uitbrengen van de gezamenlijke toast. Mijn klant is zeer tevreden; job well done. Daar ben ik heel blij mee,’ besluit Carola tevreden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!