Back Back Nieuws

Koning Willem Alexander opent Nationaal Militair Museum

17 december 2014
Koning Willem Alexander verrichtte donderdag 11 december 2014 een historische openingshandeling waarmee hij het Nationaal Militair Museum (NMM) definitief opende. De opening had een programma waarin alle krijgsmachtdelen voor het voetlicht werden gebracht. Het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft Marianne Severein aangesteld als projectleider voor de opening. N-Sign Special Event Planning was verantwoordelijk voor het creatieve format en de realisatie van de officiële opening.

Programma
Onder leiding van Patrick Mulder en Sinclair Simons van N-Sign werd het verhaal van het Nationaal Militair Museum en de vertegenwoordiging van alle krijgsmachtdelen in een programma gegoten. Nadat Koning Willem Alexander met militaire precessie was ontvangen, ging het officiële programma van start. Met de conceptuele titel ‘Eén Leven’ is een programma samengesteld dat werd ingeleid door museumdirecteur Hedwig Saam waarna Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert in superlatieven sprak over 'haar' museum en Paul van Vlijmen (algemeen directeur Stichting Defensiemusea) bevlogen het museum toelichtte. Hij introduceerde aansluitend een ingetogen, doch verrassend belevingsprogramma. Het publiek werd 30 minuten lang geboeid door een aaneenschakeling van muziek, tekst, beeld en live performances. In een perfecte balans kwam het verhaal achter het Nationaal Militair Museum tot leven. De live gesproken monologen van Marcel de Groot werden aangevuld met echte verhalen van militairen en veteranen met ontroerende, heroïsche en emotionele nuances. De verschillende krijgsmacht delen gaven een acte de preesence en gezamenlijk legden zij de basis voor de onthulling van het nieuwe logo.

Eerste bezoeker
De Kapel Koninklijke Luchtmacht voorzag het totale programma van een speciaal gearrangeerd muziekstuk. Koning Willem Alexander betrad uiteindelijk als laatste het podium om letterlijk de laatste hand aan het logo van NMM te leggen, het sein dat het Nationaal Militair Museum definitief voor geopend werd verklaard. Aansluitend volgde een officiële rondleiding door het nieuwe museum waarbij Koning Willem Alexander als eerste officiële bezoeker werd rondgeleid.

Fotografie: Paul Ridderhof en Anne Reitsma Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!