Back Back Column

Komkommertijd Column 4: (NA)GENIETEN

08 augustus 2011

De scholen hebben vakantie en de campings en hotels zitten vol met vakantiegangers… de jaarlijks terugkerende komkommertijd is in volle gang. Niet alleen bij ons op de redactie, maar ook voor de evenementenbranche is dit een rustigere periode.

Gedurende de zomervakantie verschijnt wekelijks een column waarbij de schrijfpen steeds aan een andere branchegenoot wordt doorgegeven. Vorige week gaf Michael Shalton van Shalton Productions de pen door aan John den Hollander van EVENT STATION.

'(Na)genieten. Doen wij dat wel genoeg in de vraag ik me dan af. Niet zozeer dat ik bang ben dat alle hardwerkende personen in onze eventbranche niet genoeg vrije dagen opnemen of genoeg culinair genieten in uistekende restaurants, bars en op terrassen in het binnen en buitenland. Nee, dan bedoel ik meer het oprecht genieten van het leukste vak wat er volgens mij bestaat en waarin wij allemaal werkzaam zijn maar vooral ook van de vele mensen die wij ontmoeten tijdens onze loopbaan, de leuke momenten die we samen delen en van het vertrouwen wat je krijgt van een opdrachtgever als je een mooie opdracht mag gaan uitvoeren hoe groot of hoe klein deze ook mag zijn. De zomerperiode biedt ons daarvoor over het algemeen voldoende vrije tijd om lekker te kunnen nagenieten van alle mooie momenten die je in deze eventbranche mag beleven maar doen we dat wel genoeg ? Dit gebeurd volgens mij nog veel te weinig en ook ikzelf  maak veel de fout om vaak direct na de uitvoering van een evenement weer mijn agenda de volgende dag zodanig vol te plannen dat het genieten van de mooie beleving die je samen met je opdrachtgever, zijn gasten, je crew, de catering en eventueel de artiesten mocht beleven weer snel op de achtergrond in je gedachten verdwijnt. Ook een evaluatie vind soms weken na de klus pas plaats waardoor het echte (na)genieten al weer zakelijke vormen heeft aangenomen en we ons puur richten op de verbeterpunten en de afhandeling waar nodig en dat is echt heel jammer.

Dan wordt het vak nog veel leuker…
Daarom geliefde vakmensen in de evenementenbranche: GENIET! Geniet van de mooie momenten zoveel en zo vaak als je kunt en niet alleen als je uitgeput aan je welverdiende zomervakantie bent begonnen. Ga eens vaker lekker achterover liggen, sluit je ogen en denk met heel veel plezier terug aan alle leuke dingen die ons mooie vak ons laat beleven en pak op een regenachtige dag van je vakantie of vrije dag eens de laptop, het fotoboek of een dvd en kijk nog eens de beelden terug van de mooie momenten waar jij als persoon of met je bedrijf een onderdeel van uit mocht maken. Dan wordt het vak nog veel leuker en het geeft je op zeker de energie om er voor een volgende opdracht met nog meer kracht en energie in te gaan om er een onvergetelijk moment voor je opdrachtgever maar ook zeker voor jezelf van te maken en geniet daar volop van.

Later is NU
Later is NU zeg ik vaak maar vergeet in het NU en in de toekomst vooral niet te genieten van al het mooie wat ons vak en ons leven te bieden heeft. GENIET want wat wij hebben wij het toch ondanks de recessie en af en toe de tegenslagen nog steeds ongelofelijk goed in ons land. Daar zouden wij wat mij betreft nog meer van mogen genieten en dankbaar voor zijn.

Ik geef graag het stokje door aan Bram Verlaan van Zcene Moving Media.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!