#Komkommercolumn: Wat zegt mijn stem tegen mij?#Komkommercolumn: Wat zegt mijn stem tegen mij?
Back Back Column

#Komkommercolumn: Wat zegt mijn stem tegen mij?

10 juli 2020

De #komkommercolumn doorloopt sinds 2013 de zomer met inspirerende columns van vakgenoten. We starten vandaag alweer met de 7de editie met de column van Marga Groot Zwaaftink van CommGres.

Wat deed ik toen ik hoorde van de lockdown? Ik ging nog een keer met mijn dochter door de McDrive! In deze column neem ik jullie mee in de rollercoaster die ik sindsdien meemaakte. En dat ik met alle twijfels, het harde werken, nu blij ben met deze inspirerende fase!

Freeze

Heel eerlijk: de eerste dagen verstarde ik, wist ik even niet meer dan korte termijn zaken te bedenken. Ook ik ben verschillende keren naar de stort gereden! Aan de andere kant vond ik niet de rust om boeken te gaan lezen, dingen voor mezelf te doen die ik anders liet liggen. De onrust die ik voelde, hing samen met de veranderingen: daar kan ik blijkbaar niet goed tegen. Mijn remedie: aan de slag gaan. Wat kan wel.

Als lid van het Event Design Collective heb ik een warme groep vakgenoten die een uitlaadklep waren in onze intensieve Zoom contacten. In Rusland was het drama: niet alleen de uitbraak maar ook de roebel die kelderde, Italië was de brandhaard, daar was alles meteen op slot. Samen delen van ervaringen én kijken hoe we digitaal, in een sneltreinvaart, onszelf een steile leercurve konden bezorgen. Want dat het voorlopig digitaal moest met de trainingen en consultancy van het #EventCanvas, was wel duidelijk.

Stemmetje

Nieuwe dingen leren, uit die comfort zone! Ik herinner me goed hoe ik ‘voor het blok’ stond omdat ik de digitale moderator was van een 90 minuten sessie. Alles in mij riep ‘lukt dat wel, en als….’. Achteraf viel het reuze mee natuurlijk; ook digitaal is een sessie leiden behoorlijk pittig maar de primeur had ik gehad. Op naar nog vele meters maken!

30 man live

Ik was dus intussen best happy met mijn aanpak. Toen kwam het nieuws dat events voor 30 personen weer mochten en vanaf 1 juli zelfs voor 100. En stom genoeg voelde ik me die dag down. Was ik nu zo’n sufferd geweest door keihard aan digitaal te gaan werken? Het zou volgens velen weer ‘back to normal’ gaan. Waarom had ik de tijd nu niet benut om eens een ‘sabbatical’ te nemen? Het stemmetje in mijn hoofd lachte een beetje cynisch.

Fascinatie

Gelukkig sprak ik ‘gelijkgestemden’ die volop kansen zagen, die vol positieve energie zaten. In die golf wil ik mee, sprak toen het stemmetje hoopvol. Want hoe mooi is het wat nu ontstaat: minder vervuiling, minder verloren tijd in files en vooral: bereidheid om uit te proberen, fouten te maken! Er is vergevingsgezindheid op nieuwe concepten, elke dag weer komen goede ideeën tot leven! De halt die de aarde ons toegeroepen heeft, brengt mij, ondanks de onzekerheid, vele mooie dingen.

Conclusie

En nu al trek ik voor mezelf de conclusie: uit mijn comfort zone gaan, schuurt nog steeds maar ik doe het toch! Het heeft me gebracht waar ik nu ben: digitale event designer met bakken vol energie voor verder groei!!! Een hele mooie zomer voor iedereen!

Door > Marga Groot Zwaaftink

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!